Pentru cei care tânjesc după clasicul Mercedes Sprinter: un exemplar 4x4, cu doar 27 mii km la bord, scos la vânzare

21 Februarie 2021, 14:51
Ilie Toma
Generaţie după generaţie a camionetelor şi microbuzelor Mercedes-Benz, de la T1 la noi şi noi iteraţii de Sprinter, se fac frecvent auzite remarci precum că noua generaţie e mai rea decât precedenta, pentru că cea de dinainte era mai durabilă şi mai temeinic gândită. S-a zis asta şi la schimbarea de la T1 în primul Sprinter, de la primul Sprinter la al doilea şi mai ales acum, de la al doilea la al treilea.
Ei bine, cei care tânjesc după primul Sprinter au acum un adevărat deliciu în faţă! Un Mercedes-benz Sprinter din prima generaţie, fabricat în anul 1999, cu doar 27,182 km la bord, originali şi documentaţi, a fost scos la vânzare în Olanda! Să zici despre Sprinter că are 27 mii pe bord e ca şi cum ai zice că încă nu şi-a făcut rodajul, pentru că aceste maşini uşor treceau de un milion sau chiar două milioane de kilometri parcurşi!
Mai mult ca atât, exemplarul ăsta e unul rar şi apreciat — fiind un Sprinter 314 cu tracţiune integrală 4x4! Motorul său e unul pe benzină, tot destul de rar pentru Sprinter. E un propulsor de 2.3 litri, cu 4 cilindri în linie, cu 143 CP la activ.
Sprinterul are şi o benă din metal inoxidabil, numai bună pentru transportat obiecte, fiind rezistentă la zgârieturi. Iar starea generală a camionetei e pur şi simplu impecabilă, atât tehnic, cât şi estetic — exterior şi interior.
Bine, nu credem că cineva va avea acum dorinţa de a cumpăra acum un Sprinter drept maşină de colecţie, pe care s-o ţină în vreun garaj exclusivist, dar cine ştie, din pick-up-ul ăsta ai putea face foarte multe transformări, cu niţică pricepere. Sau, pur şi simplu cineva ar putea să tresalte de nostalgie, amintindu-şi cum i-a slujit un alt Sprinter vreme de milioane de kilometri, iar acum să-i răsară tentaţia de a avea din nou, un Sprinter la fel de bun, dar cu adevărat aproape în condiţie de showroom!
Cât costă un asemenea Sprinter? Exact 14,900 euro. Nu ne aventurăm să zicem dacă e mult sau puţin, dar te invităm să ne spui tu părerea — ce crezi, îşi merită banii acest Mercedes-Benz Sprinter, îşi va găsi el repede un proprietar?
0
13,939
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!