Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Poliţia atenţionează: peste 1,200 persoane fără permis de conducere au fost depistate la volan în acest an

23 Februarie 2021 - 11:48
Denis Godorozea
Inspectoratul Naţional de Securitate Publică (INSP) aminteşte cetăţenilor să nu conducă mijloace de transport dacă nu deţin permis de conducere pe fundalul numărului mare de încălcări similare depistate de la începutul acestui an. Statistica alarmantă a forţelor de ordine arată, că unii riscă să conducă fără permis fiind şi în stare de ebrietate.
Aşadar, potrivit informaţiilor furnizate de INSP, de la începutul acestui an, deci în cele două luni incomplete, au fost documentate peste 1,200 cazuri când cetăţenii au ales să conducă mijloace de transport fără a deţine permis de conducere. Oamenii legii amintesc că pentru această încălcare este prevăzută o amendă în mărime de la 1,500 până la 3,000 lei.
Poză simbol de INSP

Mai grav este că din numărul total de asemenea cazuri, 21 cetăţeni au fost depistaţi în stare de ebrietate la volan şi fără permis de conducere. Totodată, de la începutul anului au avut loc nu mai puţin de 21 accidente rutiere cu implicarea persoanelor fără permis de conducere, iar un accident s-a soldat cu decesul unei persoane, alte 30 persoane fiind traumatizate. În context, INSP aminteşte că conducerea mijloacelor de transport în stare de ebrietate se pedepseşte cu o amendă de cel puţin 22,500 lei, cu muncă neremunerată de cel puţin 40 ore, sau cu arest contravenţional pe un termen de 15 zile. De menţionat, că aceste încălcări pot prevedea şi pedepse penale mai severe.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter