Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Volkswagen Golf GTI Clubsport marchează cei 45 de ani de la lansarea sportivei iconice

26 Februarie 2021 - 18:52
Denis Godorozea
Primul hot-hatch german Volkswagen Golf GTI a fost lansat pentru prima dată în 1976. Acum constructorul propune fanilor să marcheze această aniversare de 45 de ani cu o versiune specială bazată pe generaţia curentă Golf Mk8, cu interpretarea specială GTI Clubsport 45. Dar prin ce poate îşi vor putea alinta posesorii aceste maşini şi ce au în comun cu primul Golf GTI?
Tradiţional pentru asemenea versiuni de colecţie, versiunea Clubsport 45 nu presupune careva modificări tehnice simţitoare. Hatch-ul are sub capotă acelaşi benzinar turbo de 2.0 litri, din seria TSI, ce livrează 300 CP, fiind cuplat la cutia robotizată DSG cu 7 rapoarte. În schimb, cumpărătorii vor beneficia standard de pachetul opţional Race, ce aduce picanterii precum jantele originale de 19 ţoli în schimbul celor standard de 18, sistem de evacuare modificat, mai sonor, iar cea mai importantă diferenţă prevede eliminarea limitei electronice de viteză maximă de 250 km/h.
Din nefericire, însă, care e viteza maximă în acest caz vor avea să verifice posesorii acestor maşini, or ceoi de la Volkswagen nu au oferit informaţii în acest sens. Timpul de acceleraţie de la 0 la 100 km/h este identic cu interpretările standard GTI Clubsport — 5.6 secunde. În schimb, modelele din cadrul ediţiei aniversare vor ptuea fi identificate datorită modificărilor exterioare, printre care caroseria bicoloră cu plafon şi eleron posterior de culoare neagră şi multiplele inscripţii exterioare cu referire la versiunea specială. Habitaclul include decor de culoare roşie.
Volkswagen lansează versiuni aniversare pentru Golf GTI cam în fiecare 5 ani. Din momentul lansării primului GTI sportiva germană a însumat vânzări totale la nivel global de peste 2.3 milioane unităţi, fiind cel mai de succes model în segmentul respectiv. Ediţia aniversară de 45 de ani porneşte în Germania de la 47,790 euro, ceea ce e cu circa 6,500 euro mai mult decât costă versiunea standard Clubsport. Nu pare cam prea mare diferenţa pentru modificările pe care le propune?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter