Premieră: noile Cadillac CT4-V şi CT5-V Blackwing. Mai multă putere decât oferă BMW M5 CS

2 Februarie 2021, 14:50
Denis Godorozea
Cadillac lansează noua serie Blackwing pentru sedanurile CT4-V şi CT5-V, care le transformă în cele mai puternice şi performante sedanuri de serie din istoria companiei premium americane. Proaspătul CT5-V oferă la activ simţitor mai multă putere decât cel mai recent BMW M5 CS, dar mai poate fi comandat cu cutie manuală şi roţi motrice spate.
Premierele vin să aline sufletele fanilor Cadillac şi celor pasionaţi de vechea şcoală auto americană, cu propulsoare imense sub capotă şi putere nebună. Asta pentru că compania planifică să renunţe în totalitate la motoarele tradiţionale, iar primele urmează să fie sacrificate anume propulsoarele cu o cilindree mai mare. În acest context, noile sedanuri din seria Blackwing par a fi ultimele jucării cu motoare V8 sub capotă.

Cadillac CT4-V Blackwing
Modelul respectiv va chema la luptă cele mai performante creaturi din segmentul D al triadei germane, modele precum BMW M3 şi Mercedes-AMG C-Class. Sub capota rivalului pregătit de Cadillac s-a situat benzinarul biturbo V6 de 3.6 litri, ce dezvoltă 479 CP şi 603 Nm. Respectiv, motorul indică o creştere uşoară a puterii în raport cu bestia pe care o înlocuieşte, Cadillac ATS-V. CT4-V Blackwing poate accelera de la 0 la 97 km/h (0-60 mph) în 3.8 secunde.

Cadillac CT5-V Blackwing
Dar anume acest model din premiera dublă de astăzi din portofoliul Cadillac preia titlul celui mai puternic sedan din istoria companiei. Sub capota lui s-a situat benzinarul V8 de 6.2 litri, împrumutat de Chevrolet Corvette. În procesul de tranziţie motorul a fost înzestrat cu un compresor nou şi un sistem de admisie regândit, iar în consecinţă sistemul livrează un total de 677 CP şi 893 Nm. Repriza americană 0-60 mph (0-97 km/h) are loc în 3.7 secunde.
Ambele modele sunt oferite standard cu cutii manuale Tremec cu 6 trepte dar, fireşte, cutia automată cu 10 rapoarte va fi disponibilă opţional. Indiferent de tipul transmisiei cuplul este livrat în exclusivitate roţilor punţii spate şi anume această configurare clasică nu-i va permite lui CT5-V Blackwing să concureze în forţă cu BMW M5 CS sau Mercedes-AMG E-Class pe circuitul de curse şi în special în drag racing, or bavarezul atinge viteza de 100 km/h cu circa 0.8 secunde mai rapid, având un sistem de tracţiune integrală.
În schimb, chiar dacă vor rămâne în urma concurenţilor germani în aventurile de circuit, noile Cadillac din seria Blackwing vor atrage cumpărătorii cu preţuri simţitor mai accesibile: sedanul CT4-V în noua interpretare porneşte în SUA de la 60 mii dolari americani, cu cel puţin 10,000 dolari mai puţin decât modelele similare germane. CT5-V Blackwing are un preţ de pornire de 85 mii dolari, sau cu circa 20 mii mai puţin decât indică principalii concurenţi. La ora actuală au fost deschise comenzile preliminare, însă pentru 2021 americanii planifică să producă doar 500 sedanuri Blackwing, iar cei ce nu vor reuşi să se aleagă cu o sportivă în acest an, vor avea posibilitatea să achiziţioneze una în 2022.
0
1,195
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!