Premieră: noua generaţie Honda HR-V. Japonezii ţintesc în segmentul premium?

18 Februarie 2021, 10:12
Denis Godorozea
Honda dezvăluie în premieră mondială primele imagini cu noua generaţie a crossover-ului compact HR-V. Deocamdată japonezii nu au oferit prea multe detalii, sugerând doar că noul model va fi disponibil în Europa în următoarele luni şi exclusiv cu motorizări hibride. În schimb, putem vedea modificările radicale în materie de design, or HR-V nu seamănă cu nici un model lansat recent de Honda, dar şi cât de mult a avansat crossover-ul pe interior.
Se pare că odată cu noul Civic, Honda va adopta un limbaj stilistic maturizat întregii game de modele — noul HR-V nu abundă cu muchii ascuţite şi decor de prisos, preluând doar strictul necesar din standardele stilistice contemporane, precum blocurile optice LED şi montanţii spate înclinaţi în stilul SUV-urilor Coupe. Cu toate aceste metamorfoze Honda HR-V vrea să se simtă un model din un segment superior predecesorului, mai scump şi mai premium, cum sugerează şi japonezii în comunicatul oficial.
Habitaclul repetă stilul minimalist şi renunţă, în sfârşit, la comenzi şi elemente de control arhaice, prezente pe generaţia precedentă. Planşa de bord acoperită cu piele aminteşte de cele pe care le-am văzut pe noile modele Mazda, precum CX-30, de exemplu. Consola centrală este bine segmentată şi integrează un ecran tactil al sistemului multimedia în formă de tabletă, iar mai jos s-a situat setul de comenzi pentru sistemul de climatizare. Versiunile de top vor include şi un instrumentar de bord digital.
Pentru cei de la bord Honda promite un nivel superior de confort, în raport cu precedenta generaţie HR-V. Crossover-ul poate fi echipat acum cu un platfon panoramic avansat, care să reflecteze razele ultraviolete. Pe părţile de sus, cam tot pe ce cade privirea ocupantului este acoperit cu piele de factură fină şi, cel mai probabil, japonezii au lucrat mai mult şi la izolarea fonică.
În materie de detalii tehnice, japonezii au relatat doar că HR-V va fi disponibil exclusiv cu motorizări hibride, fără cifre şi specificaţii exacte. Putem intui că SUV-ul va prelua sistemul e:HEV în întregime şi fără modificări de la proaspăta generaţie Honda Jazz, ceea ce înseamnă că sub capotă se va situa un benzinar de 1.5 litri cu ciclu Atkinson, asistat de un motor electric. Cumulativ sistemul generează 109 CP şi 253 Nm.
Comenzile preliminare pentru noul HR-V pot fi plasate acum în Europa. Livrările vor demara în cea de-a doua jumătate a acestui an, urmând să fie anunţate şi preţurile. Voi ce părere aveţi despre modificările trăite de Honda HR-V cu schimbul de generaţii?
0
1,481
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!