Primul electromobil Apple poate avea caracteristici apropiate de Porsche Taycan! Noi informaţii despre proiect

3 Februarie 2021, 14:58
Denis Godorozea
Mediul online este inundat de noi şi noi informaţii despre proiectul primului automobil al gigantului Apple — se pare că americanii din Cupertino nu au renunţat la proiect, aşa cum se anunţa mai devreme, ci planifică debutul propriului automobil în termeni foarte restrânşi. Cele mai proaspete detalii în acest sens sunt şi mai promiţătoare, or Apple va avea aliaţi foarte puternici în cadrul proiectului lor.
Potrivit noilor informaţii, apărute ceva mai devreme, Apple negociază la ora actuală un contract cu concernul Hyundai din Coreea de Sud pentru a obţine în viitor o linie de producţie pentru propriile automobile. Cel mai probabil, aliatul americanilor va deveni brandul KIA, care va produce electromobilele la propria uzină din SUA. Însă aportul coreenilor se va limita doar la producţie, nu şi la dezvoltare şi proiectare.

Informaţii noi privind procesul de dezvoltare au fost publicate acum de Business Insider, care a comunicat că Apple l-a angajat pe Manfred Harrer, unul dintre cei mai buni ingineri din cadrul Audi, BMW, iar în ultimul timp a participat în proiectele Porsche, la modele precum Taycan şi Cayenne. Harrer a părăsit, însă, Concernul german la sfârşitul anului trecut, fără a oferi informaţii despre noul său post de muncă. Potrivit presei occidentale, inginerul a fost atras anume de Apple.
În aceste condiţii, proiectul primului electromobil Apple pare a fi foarte promiţător — americanii ar putea pregăti nu o compactă urbană, ci un model de dimensiuni mari, de talia Porsche Taycan sau Tesla Model S, de exemplu. Dar, fireşte, ţinând cont de politica de preţ a gigantului american, viitorul electromobil nu va fi deloc accesibil.
0
1,187
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!