Şeful Audi: viitoarele electromobile vor avea baterii mai mici şi autonomii reduse

18 Februarie 2021, 19:07
Denis Godorozea
Goana după cifre maxime de autonomii şi baterii cu capacitate sporită va lua sfârşit în următorii ani, consideră şeful Audi Markus Duesmann. Potrivit omului de afaceri, odată cu dezvoltarea infrastructurii şi creşterea numărului de electromobile, cifrele record de autonomie nu vor mai fi prioritare nici pentru constructori, nici pentru consumatori.
Cel mai nou electromobil din portofoliul Audi, proaspătul e-tron GT s-a prezentat recent cu baterii cu capacitate de 85 kWh, care promit o autonomie de 383 km. Viitoarele generaţii, însă, ar putea opta pentru baterii cu capacităţi reduse, cu autonomii ceva mai mici, însă acest lucru va avea mai mult un impact benefic. Într-un interviu, Duesmann a sugerat că cu o infrastructură dezvoltată cu staţii de alimentare rapidă, electromobilele nu vor mai avea nevoie de autonomii de mii de kilometri.
În schimb, bateriile mai compacte nu vor îngreuna atât de mult electromobilele şi totodată nu vor genera costuri imense de producţie. Respectiv, electromobilele vor deveni mai manevrabile şi mai accesibile. Opririle pentru a reîncărca bateriile vor deveni în timp la fel de fireşti şi naturale, precum opririle pentru realimentare cu combustibil clasic.
De altfel, idei asemănătoare a enunţat şi Elon Musk într-un interviu recent cu Joe Rogan. Şi voi, prieteni, ce părere aveţi — vor mai avea electromobilele nevoie de autonomii de sute sau chiar mii de kilometri când infrastructura lor va fi la fel de dezvoltată precum reţeaua de benzinării?
0
1,243
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!