Separat de Mercedes, Daimler investeşte 20 milioane în producţia motoarelor electrice pentru camioane

11 Februarie 2021, 11:13
Denis Godorozea
La doar câteva zile de la anunţul de separare a afacerilor Concernului Daimler, după care acesta va fi divizat în Mercedes-Benz şi Daimler Truck, producătorul de camioane anunţă investiţii majore în electrificarea tuturor brandurilor producătoare de camioane din portofoliu. O modificare istorică vizează întreprinderea americană Detroit Diesel, care în ciuda denumirii sale, va renunţa la motoare cu ardere internă şi va asigura camioanele cu sisteme de propulsie 100% electrice.
Întreprinderea Detroit Diesel a fost fondată în 1938 şi până la sfârşitul secolului trecut a fost parte a concernului General Motors. În 2000, însă, compania a fost achiziţionată de Daimler (DaimlerChrysler pe atunci), angajându-se să producă unităţi de propulsie alimentate cu motorină pentru camioanele din gama Daimler Truck, printre care cel mai mare brand nord-american Freightliner. Conform planurilor anunţate acum de concernul german, vor urma investiţii în valoare totală de 20 milioane dolari americani în modernizarea uzinei pentru producţia motoarelor electrice ePowertrain.
Printre primele modele care vor beneficia de motoarele electrice produse la Detroit Diesel vor fi eCascadia, varianta electrică a celui mai vândut cap tractor Freightliner, dar şi eM2, camion destinat transportării mărfurilor în cantităţi şi la distanţe mai mici. De menţionat, că ambele camioane au debutat în versiuni 100% electrice cu câţiva ani mai devreme şi au debutat pe piaţă cu mult înaintea Tesla Semi.
Camioanele electrice sunt disponibile cu două tipuri de motorizări, cu un singur motor, sau cu două unităţi. Respectiv, puterea maximă variază între 182.5 CP/15,592 Nm şi 365 CP/31,184 Nm. Clienţii vor putea alege din trei seturi de baterii, cu 210 kWh, 315 kWh sau 475 kWh.
0
1,089
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!