Sfârşit de producţie pentru Polestar 1: sportcar-ul hibrid va fi pensionat la doar 2 ani de la lansare

12 Februarie 2021, 12:28
Denis Godorozea
Constructorul auto derivat din divizia de performanţă Volvo anunţă sfârşitul producţiei pentru primul model din gama sa — Polestar 1. Coupe-ul cu sistem hibrid de performanţă va părăsi linia de producţie până la finalul anului curent, la doar 2 ani de la începutul oficial al carierei. În context, doritorii de a achiziţiona un Polestar 1 sunt invitaţi să plaseze comenzi în viitorul apropiat.
Polestar 1 a debutat pentru prima dată în 2017, când se anunţa că divizia de performanţă din cadrul Volvo va deveni un constructor separat, specializat pe producţia electromobilelor sportive. Primul model, însă, a fost unul de tip plug-in hybrid, ce avea la bază platforma şi motorizări Volvo. De altfel, chiar şi aspectul exterior este aproape identic cu conceptul coupe-ului Volvo prezentat mai devreme.
Amintim că Polestar 1 are la bază benzinarul turbo Volvo de 2.0 litri, ce pune în mişcare roţile punţii faţă prin intermediul cutiei automate Aisin cu 8 rapoarte. La rândul lor, roţile punţii spate sunt acţionate de două motoare electrice, iar puterea cumulativă a sistemului constituie 600 CP şi 1,000 Nm. Alături de performanţele demne de un BMW M, Polestar 1 se poate lăuda cu o baterie cu capacitate record ca pentru segmentul de plug-in hibrizi, în special în dimensiunile unui coupe cu 2 uşi — bateria oferă 34 kWh, ce-i promite sportivei să ruleze în regim 100% electric până la 125 km, conform standardului WLTP, acţionând doar roţile punţii spate.
0
1,531
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!