Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Smartphone-ul i-a salvat viaţa şoferului inconştient după un accident într-o pădure

26 Februarie 2021 - 09:41
Denis Godorozea
Smartphone-ul i-a salvat viaţa posesorului după ce acesta s-a răsturnat cu o autospecială Bobcat într-o pădure din SUA, fiind în stare de inconştienţă. Doar datorită smartphone-ului performant forţele de intervenţie de urgenţă au putut identifica bărbatul, ceea ce i-a şi salvat viaţa.
Istoria a fost relatată însăşi de protagonist pe reţelele de socializare, acesta circula cu autospeciala într-o zonă nepopulată, iar la un moment dat s-a răsturnat cu vehiculul într-un şanţ, unde cu siguranţă nu putea fi găsit în scurt timp. Bărbatul îşi aminteşte că a ajuns în stare de inconştienţă după o lovitură puternică în cap. Când şi-a revenit, fiind blocat în maşină, bărbatul striga disperat după ajutor, deşi conştientiza că nu va fi auzit de nimeni în acea zonă.

Din fericire pentru el, smartphone-ul său de model Google Pixel avea activată funcţia Car Crash Detection, care a executat imediat un apel de urgenţă automatizat şi a expediat coordonatele accidentului. Bărbatul a auzit ulterior doar răspunsul operatorului serviciului de urgenţă, care l-a asigurat că ajutorul a pornit spre el, iar în câteva minute la faţa locului au ajuns şi echipele de descărcerare cu asistenţa medicală de urgenţă. Datorită intervenţiei rapide, bărbatul s-a ales cu traumatisme corporale, dar în scurt timp a putut fi externat.
Funcţia Car Crash Detection este menită să intervină în cazuri de accidente rutiere în urma cărora posesorii ajung în stare de inconştienţă şi nu pot solicita ajutor medical de urgenţă de sine stătător. În acest caz, smartphone-ul va emite câteva notificări sonore, iar dacă posesorul nu va răspunde — va executa un apel automatizat la serviciile de urgenţă.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter