Şofer de Porsche, blocat în zăpadă pe autostradă în Germania, cu roţi de vară, a spus că nu-şi permite anvelopele

10 Februarie 2021, 13:03
Redacţia PiataAuto.md
Un caz revoltător a fost raportat de poliţia germană ieri, producându-se în week-end-ul trecut, atunci când Germania a fost sub un adevărat asediu al zăpezilor abundente cum nu s-au mai văzut ani la rând.
În toată această vâltoare de ninsori şi troiene, cu dificultăţi evidente pe toate drumurile ţării, un Porsche Panamera a rămas blocat la orele serii la curba strânsă a unei intrări pe autostrada A2, lângă intersecţia Hamm. Încercările repetate ale acestuia de a se elibera din zăpadă au fost inutile, aşa că în scurt timp la faţa locului şi-a făcut apariţia poliţia, întrucât maşina blocată se afla şi într-o zonă cu vizibilitate redusă, în ore de întuneric, creând riscuri adiţionale ca cineva să dea peste ea.

Poliţiştii au fost uluiţi să descopere că Porsche-ul avea anvelope de vară pe puntea spate şi de iarnă doar pe puntea faţă. Revoltaţi de iresponsabilitatea şoferului de a circula în asemenea mod în asemenea condiţii meteo, aceştia i-au cerut şoferului de 27 de ani explicaţii, dar ceea ce au auzit i-a lăsat fără cuvinte. Şoferul de Porsche a declarat că nu-şi permite să cumpere anvelope pentru ambele punţi, aşa că merge doar cu două de iarnă şi două de vară!
Poză simbol

Poliţia i-a aplicat o interdicţie de înaintare maşinii şi a chemat un serviciu de evacuare pentru a-i ridica maşina de acolo. Şoferului i s-a aplicat ulterior o amendă administrativă usturătoare, acesta fiind obligat să achite şi serviciile de evacuare. De asemenea, maşina sa va fi eliberată doar când va avea roţi de vară, sau doar în condiţii meteo potrivite. Or, tânărul şi-ar putea ridica Porsche-ul tot pe un evacuator, ca să nu pună în pericol drumurile publice cu anvelopele curente ale maşinii.

Poliţia din Germania a ţinut să facă public acest caz, fiind mai puţin diplomatică decât de obicei şi acuzându-l direct pe tânăr de iresponsabilitate şi... numindu-i fapta sa drept stupidă. Poliţiştii au menţionat că dacă are probleme financiare, ar trebui să-şi ţină Porsche-ul în garaj pentru a nu pune în pericol viaţa altor oameni, sau ar trebui să-şi reevalueze riscurile la care se supune, or, dacă fapta sa ar fi dus la provocarea unui accident, urmările ar fi fost cu mult mai grave pentru el personal inclusiv.
0
75,642
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!