Şofer de camion, prins cu record de alcoolemie în Germania după ce a fugit de la locul unui accident

14 Februarie 2021, 20:44
Redacţia PiataAuto.md
Un şofer de camion, despre care poliţia germană se rezumă doar să anunţe că nu e cetăţean al Germaniei, a generat aseară o întreagă operaţiune de reacţionare rapidă a poliţiei, după ce a provocat un accident pe autostrada A3 şi continuat să înainteze fără să oprească.
Poză simbol cu vehicul de lucrări de drum

Aseară, în jurul orelor 17:15 ora locală, şoferul în vârstă de 58 de ani trecuse foarte aproape de un vehicul de lucrări de drum, care avea lumini de atenţionare a începutului lucrărilor, dar pe următorul asemenea vehicul, aflat la circa 100 metri de primul, l-a lovit în viteză în colţul stâng spate al acestuia, proiectându-l spre acostament. În interiorul vehiculul era un muncitor, care a scăpat cu bine. Problema e că şoferul de camion n-a oprit după accident, ci a continuat să înainteze pe autostradă.

Muncitorii au alertat poliţia, iar o desfăşurare rapidă de forţe a permis poliţiei să reţină camionul la 5 km distanţă de locul accidentului. Ce-au descoperit aici, însă, a avea să fie şi mai şocant decât părăsirea locului accidentului. Şoferul era vizibil beat, iar toată cabina sa era plină de sticle goale de băuturi alcoolice. Poliţia i-a făcut un test de alcoolemie la faţa locului, care a indicat aaproape 3.00 mg/L, o valoare la care majoritatea oamenilor ar intra în comă alcoolică sau chiar ar deceda!
Poză simbol

Acesta a fost arestat imediat. Însă, pe lângă amenda usturătoare pe care a primit-o, el va avea de rambursat cel mai probabil şi daune de câteva zeci de mii de euro pe care le-a cauzat, întrucât a fost beat. Iar dincolo de pedeapsa financiară, poliţiştii germani îi vor înainta capete de acuzare penale pentru riscul de viaţă cauzat muncitorului de pe autostradă şi pentru părăsirea locului accidentului. Cel mai probabil, acesta va avea acum de înfruntat închisoarea în Germania.
0
2,317
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!