Tesla Model Y intră în producţie la Berlin în vara acestui an! Ce le promite Elon Musk europenilor

9 Februarie 2021, 17:24
Denis Godorozea
Tesla anunţă startul producţiei pentru Model Y la Gigafactory Berlin în vara acestui an. SUV-ul va fi primul electromobil Tesla produs la noua uzină germană, iar cu această ocazie americanii promit şi îmbunătăţiri tehnice pentru clienţii europeni, care vor alege un Model Y.
Versiunea europeană Model Y va fi printre primele, care va beneficia de îmbunătăţiri şi modificări tehnice, dar şi, probabil, estetice. Deocamdată Tesla nu a oferit prea multe detalii, dar a sugerat că electromobilul va dispune de un nou tip de baterii care să ofere o autonomie mărită cu performanţe îmbunătăţite. La rândul lor, bateriile vor fi produse la aceeaşi uzină Gigafactory Berlin, iar pentru acest fapt americanii urmează să beneficieze şi de subvenţii generoase din partea autorităţilor germane, aşa cum se anunţa săptămâna trecută.
Livrările Tesla Model Y fabricate în Germania vor demara aproximativ în toamna acestui an, fiind destinate în exclusivitate cumpărătorilor europeni. Ulterior, SUV-ul electric urmează să fie acompaniat de sedanul Model 3 la fabrica de lângă Berlin. Producţia germană le va permite electromobilelor Tesla să devină mai competitive pe Bătrânul Continent datorită reducerii de costuri de livrare şi, în consecinţă, a preţurilor pentru cumpărătorii finali.
0
1,770
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!