Tesla Semi va avea baterii de 5 ori mai mari decât Model S. Iar asta abia în varianta de bază

15 Februarie 2021, 16:28
Denis Godorozea
Elon Musk a dezvăluit noi informaţii despre viitoarea variantă de serie a camionului electric a companiei Tesla într-un interviu pentru Joe Rogan. Miliardarul a relatat despre bateriile pregătite pentru Semi, dar şi termenii de lansare a producţiei de serie.
Aşadar, se pare că planurile de lansare pentru finalul acestui an rămân în vigoare — primele unităţi de serie Tesla Semi urmează să ajungă la clienţi în 2021. Producţia va fi realizată în cadrul noii uzine Tesla din Texas, care la ora actuală se află încă în construcţie. Totodată, pentru a putea lansa producţia camionului, Tesla urmăreşte să lanseze o nouă generaţie de baterii, mai compacte, care să permită configurarea optimă a camionului pentru autonomii mai mari.
Musk a relatat că Tesla Semi va utiliza baterii de 500 kWh, deci cu o capacitate de 5 ori mai mare decât pot avea autoturismele electrice americane. Cel mai probabil, însă, aceste baterii sunt pregătit pentru versiunile incipiente, ce vor putea parcurge aproximativ 480 km cu un singur plin. În context, amintim că în momentul prezentării Tesla Semi în 2017, americanii anunţau autonomii de până la 800 km, iar pentru a le atinge Tesla Semi va avea nevoie de seturi de baterii de 900 kWh sau chiar 1,000 kWh.

Amintim că recent câteva prototipuri Tesla Semi au fost surprinse pe drumurile publice cu mici actualizări stilistice în raport cu modelul prezentat în 2017. Astfel, cel mai probabil Tesla va organiza o premieră oficială pentru versiunea de serie în cea de-a doua jumătate a acestui an.
0
1,329
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!