Tesla poate încasa subvenţii nerambursabile de peste un miliard de euro de la statul german

4 Februarie 2021, 11:16
Denis Godorozea
Tesla va putea beneficia de un ajutor financiar nerambursabil în valoare de peste un miliard de euro din partea autorităţilor germane, parte a planului de ajutor de stat pentru susţinerea producţiei de baterii pentru electromobile, aprobat în Europa.
Amintim că mai devreme autorităţile statelor Europene au dispus reducerea dependenţei de componente livrate din China, fiind vorba inclusiv de baterii destinate electromobilelor. Astfel, se urmăreşte stimularea construcţiei fabricilor şi creşterea producţiei de baterii pentru transportul ecologic în sânul Bătrânului Continent.
Potrivit presei europene, la ora actuală programul dezvoltat de UE indică un buget de aproape 3 miliarde dolari şi nu mai puţin de 40 companii au solicitat asemenea ajutoare financiare pentru propriile proiecte şi creşterea producţiei. Printre acestea va fi şi Tesla, care a dispus construcţia unei noi uzine Gigafactory în apropiere de Berlin. Amintim că uzinele de talia Gigafactory sunt specializate nu doar pe producţia electromobilelor, dar şi pe producţia componentelor pentru maşini, inclusiv baterii. Astfel, marele proiect al lui Elon Musk ar putea beneficia de un ajutor de un miliard de euro, sau chiar mai mult de atât, potrivit surselor Business Insider.

Tesla nu a comentat deocamdată informaţiile, dar acestea au fost confirmate indirect chiar de autorităţile germane, care au specificat că suma totală care urmează să fie oferită celor de la Tesla nu a fost încă stabilită.
0
1,114
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!