Toyota Prius de 48 milioane dolari: maşina rulată a fost cumpărată cândva cu bitcoin

15 Februarie 2021, 11:16
Denis Godorozea
Deşi nu se poate lăuda tocmai cu cel mai accesibil preţ de achiziţie când este nou, Toyota Prius nu poate fi numit un model de colecţie, care în timp, rulat, să coste mult peste valoarea iniţială, cu toate caracteristicile sale de fiabilitate de excepţie şi economii la combustibil. Ei bine, există în lume un Prius de a treia generaţie, care a fost achiziţionat cu 1,000 bitcoini acum 8 ani, această sumă echivalând acum cu aproximativ 48 milioane dolari americani.
De fapt, acest Prius a fost printre primele automobile din lume, care a fost achiziţionat cu bitcoin, monedă ce în ultimii ani indică valori neverosimile pe piaţă. Michael Trezoni, bărbatul din SUA care a cumpărat acest Prius, a făcut rost de bitcoini în noiembrie-decembrie 2012, iar pe atunci un bitcoin valora circa 10 dolari americani. În februarie 2013, bărbatul a ochit un Prius de a treia generaţie, posesorul căruia a fost de acord să-l vândă în schimbul a 1,000 bitcoini, valoarea cărora a atins atunci 22 dolari per unitate (respectiv, preţul maşinii a constituit 22,000 dolari). Afacerea a fost extrem de profitabilă pentru vânzător, or în doar câteva luni valoarea unui bitcoin a atins 120 dolari per unitate. Din nefericire, nu cunoaştem dacă acesta a decis să profite atunci de valoarea lor, sau a decis să-i mai menţină.
Trezoni a declarat pentru presa americană că nu regretă acea achiziţie. Mai mult ca atât, acesta şi-a achiziţionat şi un număr special pentru maşina sa extrem de valoroasă — "BITCOIN". Ei bine, cu o asemenea faimă, maşina asta ar putea creşte şi ea în valoare în timp. Dar, fireşte, nu la fel de spectaculos cum a crescut valoarea bitcoinului.
0
1,334
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!