Tuning de uzină pentru Skoda Enyaq iV: cât de de bine arată SUV-ul în versiunea SportLine

16 Februarie 2021, 14:16
Denis Godorozea
Se pare că conducerea Skoda vrea să-şi aducă marca în segmentul automobilelor de performanţă, or la doar câteva săptămâni de la lansarea hatch-ului Scala Edition S, cehii prezintă primul program de tuning de uzină pentru Enyaq iV, numit SportLine. Însă în cazul SUV-ului electric, pachetul de modificări nu aduce vreun surplus de putere, or lista motorizărilor include versiunea de top Enyaq RS.
Astfel, interpretarea SportLine este dedicată celor ce-şi doresc un aspect exterior mai agresiv, cu habitaclu ochit la modelele sportive, dar nu simt nevoia în cei 306 CP pe care-i poate oferi varianta de top a SUV-ului electric. În schimb, există actualizări tehnice care să facă Enyaq-ul mai savuros în abordarea virajelor, datorită suspensiilor modificate cu gardă la sol micşorată cu 15 mm pe puntea faţă şi 10 mm pe puntea spate.
Tradiţional pentru segment, Enyaq iV SportLine vine cu finisaje decorative din plastic negru lucios pe exterior, o plasă modificată în priza de aer din bara de protecţie faţă şi un pseudo-difuzor în bara posterioară. Pentru interpretarea respectivă vor fi disponibile doar jante de top, cu design original şi dimensiuni de 20 sau 21 ţoli. La interior sunt prevăzute scaune sport cu suport lateral profilat şi tetiere integrate, ce au tapiserie combinată din microfibră şi piele. Planşa de bord este acoperită cu piele artificială şi ornamentată cu accente de culoare roşie.
Pachetul SportLine va fi disponibil pentru 3 motorizări din gama Enyaq iV, cu excepţia versiunii de bază 50 şi variantei de top RS. Respectiv, clienţii pot alege dintre motorizările iV 60 (cu 180 CP şi 310 Nm), iV 80 (cu 204 CP şi 310 Nm) sau iV 80x (cu 265 CP şi 425 Nm la activ). Amintim că în funcţie de versiunea aleasă Enyaq poate parcurge de la 390 până la 460 km cu un singur plin al bateriilor.
0
1,026
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!