Un designer ucrainean a creat conceptul de design al unui Moskvich 2140 modern

28 Februarie 2021, 15:24
Ilie Toma
Îţi mai aminteşti de renumitul Moskvich 2140 din ultimii ani de existenţă ai sovietelor? Acel model era cumva unul modelele cele mai dorite printre tinerii de atunci, mai ales datorită ediţiei Super Luxe, creată cu ajutorul unei companii americane de design în acei ani, or, anume acea ediţie aducea nişte picanterii nemaivăzute pentru maşinile din partea asta de lume.
Imagine: Moskvich 2140 original

Ei bine, cu ceva timp în urmă un designer din Ucraina, pe nume Roman Priadko, a luat la bază acea ultimă interpretare a lui Moskvich 2140 şi s-a apucat să-i conceapă un succesor modern. Ucraineanul şi-a dorit să ajungă la un concept care să fie fascinant dacă ar fi lansat în zilele noastre, dar în acelaşi timp să păstreze legătura cu părţile inconfundabile din acel design, aşa încât să creaţia modernă să fie percepută imediat de către toţi drept o continuare a modelului clasic.
Şi iată rezultatul — unul fascinant de interesant, zicem noi! Sigur, unele comentarii critici ar putea recunoaşte anumite stiluri şi inspiraţii prezente de pe alte mărci, în mare parte poate fi sesizată o alură a muscle-car-ului Dodge Challenger, şi e evident că designerul ucrainean a creat acest concept doar în formă digitală, dar chiar şi aşa, noi zicem că formele şi detaliile Moskvich-ului creat de el merită tratate cu atenţie şi admiraţie, pentru că există o conexiune foarte bună cu designul original de 2140.
Mai mult ca atât, Roman Priadko şi-a imaginat şi două ipostaze de design pentru Moskvich-ul modern — una standard şi alta mai sportivă, pe care a numit-o SR. Aceasta din urmă vine cu incizii masive în barele de protecţie faţă şi spate, dar şi cu praguri suplimentare pe lateral şi jante de diametru mai mare.
Ediţia SR a conceptului de Moskvich 2140
Ediţia SR a conceptului de Moskvich 2140

Şi pentru că un asemenea concept n-ar fi complet dacă s-ar limita doar la aspectul exterior, designerul ucrainean a desenat şi un interior pentru 2140-ul modern. Iarăşi, parcă pe alocuri se mai pot vedea anumite elemente de pe alte mărci, dar totul e bine închegat şi cu siguranţă dacă azi s-ar lansat un asemenea Moskvich, el ar stârni valuri de admiraţie prin tot sud-estul Europei cel puţin.
Interior conceptului de Moskvich 2140, versiunea standard
Interior conceptului de Moskvich 2140, versiunea SR

Şi acum, spune şi tu, ce părere ai despre creaţia designerului din Ucraina? ţi se pare că acest Moskvich 2140 modern arată cu adevărat bine?
0
5,090
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!