Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Un şofer de trailer ce transporta automobile, arestat în Germania pentru că în portbagajul unei maşini urcase un imigrant

27 Februarie 2021 - 08:58
Ilie Toma
Un caz foarte bizar s-a produs în seara zilei de 23 februarie în Germania. Serviciile de urgenţă au primit un apel de la un tânăr ce vorbea doar limba arabă, care încerca să le explice că se află blocat într-un automobil şi are nevoie urgentă de ajutor.
Poză simbol

Folosind diverse tehnici de traducere oamenii de la urgenţă au putut înţelege doar că acesta se află într-un spaţiu închis şi încearcă să se elibereze. Abia când au apelat la un medic de intervenţie dintr-o echipă de descarcerare, ce vorbea araba, au înţeles că, de fapt, tânărul de 16 ani se afla într-un spaţiu închis aflat în mişcare — mai exact, în portbagajul unui automobil, aflat pe un trailer. Tânărul urcase pe furiş în portbagaj într-o altă ţară.

Poliţiştii au desfăşurat o operaţiune pentru a identifica despre care camion anume e vorba. L-au găsit în final pe o stradă de la marginea oraşului Kerpen, apropiată autostrăzii A4. În portbagajul uneia dintre maşinile de pe trailer l-au găsit şi pe tânărul imigrant. Şoferul camionului a declarat că nu ştia de pasagerul nedorit de la bordul trailer-ului, dar poliţia germană i-a arestat pe ambii — atât pe imigrantul ilegal, cât şi pe şofer de camion, menţionând că e nevoie de verificat cu exactitate ce s-a întâmplat.
Acum marea dilemă este dacă ştia sau nu şoferul de camion de imigrantul care se afla în portbagajul uneia dintre maşini. Mai multe cazuri din ultimii ani au relevat situaţii în care imigranţi erau transportaţi în remorci de camioane şi de multe ori se confirma că şoferii erau complici. În acest caz, însă, imigrantul putea la fel de bine să urce pe ascuns în portbagajul uneia dintre maşini, fără a fi observat, după cum şi declarase că a făcut. Şi probabil acesta n-ar fi sunat la serviciile de urgenţă dacă ar fi avut vreo înţelegere cu şoferul. Doar că automobilele de pe trailer ar fi trebuit să fie de asemenea încuiate şi securizate, de asta poliţia germană e încă suspicioasă şi faţă de şofer.

Tu ce crezi de o asemenea situaţie? E posibil ca orice şofer de camion să se pomenească într-o situaţie similară sau crezi că în acest caz nu se putea ajunge la asta fără implicarea şoferului?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter