Un student de 26 de ani din SUA şi-a făcut casă dintr-un autobuz şcolar vechi, fără ipotecă şi cu aspect superb

8 Februarie 2021, 12:29
Ilie Toma
Ce face un student când e aproape de absolvirea universităţii şi vrea să-şi pună viaţa la cale? Se gândeşte inevitabil la o casă, dar, în zilele noastre, când şi studiile se fac adeseori prin credit, care trebuie întors ulterior ani la rând, o casă în ipotecă nu e o perspectivă prea optimistă, cel puţin nu la o vârstă atât de tânără. Dar Caleb Brackney e un student american la arhitectură, şi astfel a vrut să-şi pună creativitatea de arhitect la treabă pentru a fi mai isteţ decât sistemul.
Caleb are doar 26 de ani şi stă în Knoxville, statul Tennessee din SUA. S-a gândit mult la o soluţie, care i-ar permite să aibă o casă cu adevărat confortabilă, fără a intra în datorii de sute de mii de dolari. Apoi i-a venit ideea de a cumpăra un autobuz vechi şi de a-şi crea acolo casa. Caleb e convins că folosirea lucrurilor vechi, cărora li se dă o a doua viaţă, e una din cele mai responsabile acţiuni faţă de ecologie pe care le poţi face.
Aşa că a găsit un autobuz şcolar vechi, care îşi făcuse decenii la rând treaba şi care fusese scos la vânzare la preţ accesibil. Caleb i-a scos scaunele şi astfel a primit la interior un spaţiu de 30 metri pătraţi în care să-şi pună creativitatea la treabă, spaţiu comparabil, de altfel, cu micile garsoniere la care putea visa în cel mai bun caz în situaţia sa.
A vopsit autobuzul pe dinafară şi pe interior şi paralel s-a apucat de planificat. Şi-a creat o mare sufragerie în spaţiul dinăuntrul autobuzului, unde şi-au găsit loc toate cele necesare. Are şi o bucătărie modernă, cu spaţii de depozitare create din borcane suspendate, are şi o masă de mâncat cu privire prin jaluzele spre geam, are şi sertare inteligent gândite, pe pereţi are loc de atârnarea instrumentelor sale muzicale, iar înspre spatele autobuzului e poziţionat un pat confortabil, de mărime normală, în rol de dormitor. Ba chiar există şi o canapea lipită de acesta pentru tolănit timpul liber de pe parcursul zilei.
Mai mult ca atât, în sufrageria sa s-a regăsit şi un dulap pentru haine, cu umeraşe şi loc pentru toate. Nu lipseşte nici un TV sau chiar o mini bibliotecă şi câteva scaune de lemn, uşoare, care se încadrează perfect în stilul de design. Stilul, apropo, e cel care te cucereşte imediat, Caleb reuşind să armonizeze totul într-un tot întreg confortabil. Are talent, studentul arhitect, e limpede!
Tot frumosul care se vede în aceste imagini e şi funcţional. Autobuzul îşi generează electricitate prin două panouri solare, iar apa proaspătă e stocată într-un rezervor de 190 litri. Există şi un rezervor pentru filtrarea şi stocarea apelor reziduale, deci toată bucătăria are şi canalizare.
Şi acum, partea cea impresionantă, poate! Ştii cât l-a costat toată această casă pe roţi pe tânărul de 26 de ani? Ei bine — doar 10,000 dolari SUA, cost care include atât preţul plătit pe autobuz, cât şi banii cheltuiţi pe tot ce se vede la interior. E drept că a muncit jumătate de an chiar el la casa sa, dar acum studentul ăsta inventiv are propria sa casă superbă, fără ipotecă, şi mai are şi posibilitatea de a o muta dintr-o parte din alta când îşi doreşte!
0
5,649
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!