(VIDEO) Acest Audi A4 îşi poate schimba culoarea în funcţie de temperatură datorită vopselei speciale

2 Februarie 2021, 10:24
Denis Godorozea
Entuziaştii de la DipYourCar au realizat un nou experiment auto, de această dată utilizând o vopsea specială pentru a acoperi caroseria unui Audi A4, care-şi poate schimba nuanţa în timp real, în doar câteva clipe, chiar şi la o simplă atingere. Astfel, maşina poate avea capotă de culoare verde, bară de protecţie de culoare galbenă şi portiere albastre în acelaşi timp!
Secretul vopselei se ascunde în componenţa sa cu cristale lichide termosensibile. Vopseaua este într-atât de receptivă, încât îşi schimbă imediat culoarea la o simplă atingere, dacă temperatura din mediul înconjurător diferă de cea normală a organismului uman. Dar cel mai bine aceste metamorfoze pot fi urmărite atunci când maşina se ascunde de razele solare într-un parking răcoros sau, de exemplu, la spălătorie cu apă de diferite temperaturi.
Vopseaua reacţionează la cele mai mici devieri ale temperaturii, de la doar câteva grade Celsius şi poate reda o varietate mare de culori. De altfel, asemenea tehnologii sunt utilizate chiar şi în jucăriile pentru copii, precum maşinile la scară acoperite cu vopsea specială de acest tip. Dar, zic cei de la DipYourCar, această vopsea nu este tocmai potrivită pentru un automobil obişnuit supus mediului înconjurător, or acoperirea este foarte fragilă.
0
1,795
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!