(VIDEO) Acesta e Lamborghini-ul cu cele mai nostime inscripţii pe el: e din 1996 şi tot costă o avere

22 Februarie 2021, 20:43
Ilie Toma
Dacă ar fi să-ţi imaginezi cea mai nebunatică şi nepractică maşină de 25 de ani vechime, pe care ai putea să o deţii, care ar fi ea? Un supercar, un offroader, un coupe sau poate un sedan luxos? Dar ceva şi mai neobişnuit de atât, poate ceva mai ţipător, mai îndrăzneţ, mai ca-n jocurile video pe care le tastai în adolescenţă? Ceva care să fie ambiţios, teribilist, să nu se supună nici unei logici, dar în acelaşi timp să fie fabulos de plăcut de alergat?
Ei bine, dacă ai avut vreodată această dilemă şi încă n-ai găsit maşina potrivită drept răspuns, această creaţie italiană despre care vorbim noi azi, îţi va pica la ţanc. Şi în cazul mult mai probabil încât nu ţi-a venit niciodată prin cap o asemenea întrebare năstruşnică, maşina asta tot te face să zâmbeşti, să o admiri, apoi să zici, „eh, ce viaţă frumoasă se poate întâmpla la volanul ei!”. Pentru că suntem pasionaţi de maşini cu toţii, iar uneori e plăcut să vezi şi să auzi pur şi simplu maşini demne de admiraţie, chiar dacă nu fugi imediat să le cumperi. Aşadar, haideţi să ne uităm un pic mai aproape la acest Lamborghini Diablo SV-R din 1996, cu cele mai nostime inscripţii pe el!
În primul rând vorbim despre inscripţii, că sunt la vedere şi sar inevitabil în ochi. Pentru că e un Diablo, supercarul italian nu s-a sinchisit să-şi pună şi numărul corespunzător de 3 cifre pe el, pe uşi.
În al doilea rând, partea frontală e dominată de publicitatea Durex, care ştim cu toţii ce e, dar să nu crezi că proprietarul de azi a făcut-o din admiraţie pentru această marcă. Durex chiar a sponsorizat această maşină la începuturile istoriei ei, or acest Lamborghini chiar a alergat în curse de motorsport în Australia!
Mai departe, inscripţii şi logo-uri sunt multe, inclusiv una ce aminteşte de steagul Italiei pe spate, iar ţevile imense de eşapament îţi spun imediat că maşina asta e o adevărată bestie neagră.
Cea mai inspiraţională inscripţie, aproape ca un text la o poză meditativă de pe Instagram, însă, e sub capota faţă, acolo unde, evident, nu e ascuns nici un motor, ci e un soi de portbagaj. Iar aici scrie ceva de genul că „un cal săltăreţ se va feri întotdeauna din calea unui taur furios” — o aluzie clară şi nostimă în adresa celor de la Ferrari din partea Lamborghini!
Dar acum să revenim la motor şi la versiunea exactă a acestui exemplar. Lamborghini Diablo a fost multă vreme modelul de top al mărcii italiene, apărând în 1990 şi fiind primul Lambo capabil să atingă viteze de peste 320 km/h, adică de peste 200 mile la oră. A fost produs vreme de mai bine de 11 ani, chiar aproape 12, până în 2001, de pe poarta uzinei ieşind doar... 2,884 exemplare de toate versiunile la un loc. Modelul ăsta a avut doar motoare V12 — de 5.7 litri şi de 6.0 litri.
Însă exemplarul ăsta e o versiune de curse motorsport, construită în număr limitat de uzina italiană. E un Lamborghini Diablo SV-R, iar în anul 1996, când a fost lansată această versiune, uzina a pus mai multe exemplare în cursa de 24 de ore de la Le Mans, toate ajungând la final fără defecte majore.
Pe parcursul următoarei perioade, doar 31 de exemplare de Diablo SV-R au fost construite, deci maşina asta e una din acele 31! Uzina avusese grijă de greutatea redusă a acestor modele şi de performanţa supremă, motorul V12 de 5.7 litri dezvoltând 540 CP şi 598 Nm, iar întreaga forţă era trimisă doar roţilor spate, printr-o cutie manuală cu 5 trepte!
Exemplarul ăsta e al 16-lea din cele 31 construit şi a fost iniţial maşină promoţională în Europa, unde a şi participat în câteva curse, inclusiv în campionatul pe care înşişi Lamborghini l-a creat — Lamborghini Super Sport Trophy. Maşina asta din imagini a învins acel campionat în 1998, avându-l ca pilot pe Fabio Santinello. Apoi a fost importată în Australia, pentru a participa la curse similare de acolo în anii 2000 şi 2001. A avut 18 victorii generale în cei doi ani de curse în Australia!
După această carieră frumoasă de motorsport, maşina a trecut în mâinile unui colecţionar australian din Queensland, unde a stat vreme bună, apoi, în 2016, a ajuns în colecţia altui australian, unde a stat până azi. Acesta din urmă i-a făcut şi câteva lucrări de restaurare, inclusiv asigurându-se că motorul şi toate componentele maşinii livrează şi azi aceleaşi specificaţii exacte de cursă ca atunci când maşina era nouă. Iar acest Lamborghini n-a parcurs foarte mulţi kilometri în istoria sa, în ciuda carierei tumultoase. Are pe bord doar 23,931 km. Şi doar uşoara restaurare, făcută de acest ultim proprietar, a costat cam 160 mii dolari. Iar restaurarea s-a făcut de service-ul oficial Lamborghini din oraşul Melbourne, Australia.
Maşina asta a fost scoasă acum la vânzare, tot în Australia, şi vine cu un teanc de acte din arhiva sa tumultoasă, inclusiv cărţi de logare la volan, cu semnături ale piloţilor, care au condus-o. E un bolid care musteşte de istorie şi care poate fi condus şi pe drumurile publice, pentru că e conform cu ele, doar că a fost scos de la înregistrare, pentru a fi pregătit pentru o eventuală livrare către un cumpărător din orice colţ al lumii. Iar ca să vezi cum sună acest Lamborghini Diablo SV-R din 1996 pe drumurile publice, vezi video-ul de mai jos.
Acum maşina a fost scoasă la o licitaţie online, care e în plină desfăşurare şi se va încheia în mai puţin de o săptămână. Nu ştim cu cât se va vinde până la urmă, care va fi cea mai mare miză finală, dar până acum miza maximă e de 150 mii dolari. Şi mai ştim sigur un lucru — cel care va ajunge s-o cumpere şi s-o aibă în posesie, va avea una din cele mai extravagante jucării de colecţie, cu care să-şi ungă sufletul ori de câte ori se va încumeta s-o scoată la o plimbare! Eh, ce viaţă!
0
1,477
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!