Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Bunicul cu Volga în offroad: ce poate face un sedan cu tracţiune spate acolo unde nu-i e locul

26 Februarie 2021 - 12:04
Redacţia PiataAuto.md
Atunci când vine vorba de vehicule total nepotrivite pentru offroad, dar care ajung totuşi a fi puse în terenul accidentat din Rusia, pare că nimic nu poate să ne mai impresioneze. Sedanuri, sportcar-uri, chiar şi limuzine lungi — de toate s-au văzut. Dar cazul de azi e unul mai interesant, mai pământesc şi mai admirabil, poate.
La o escapadă de offroad a unui canal popular de YouTube din Rusia a venit şi un bunic cu o Volga 3110, care a zis că maşina asta a sa a fost pregătită un pic de offroad la sugestia nepoţilor şi copiilor săi, ca să-i fie viaţa de pensionar mai veselă. Dar pregătirea n-a fost una extremă, Volga rămânând aproape de ipostaza sa de serie, de fapt.
Sub capotă e acelaşi motor ZMZ-402, de 2.5 litri, cu carburator. Cutia de viteze manuală a rămas neschimbată, la fel ca şi întregul sistem de transmitere a tracţiunii către roţile spate, cu excepţia diferenţialului, care a fost niţel modificat pentru a deveni ceea ce noi numim de obicei „cu alunecare limitată”. Cu alte cuvinte, când diferenţa dintre turaţiile unei roţi faţă de cealaltă e mică, diferenţialul permite distribuţia variabilă a cuplului către cele două roţi, însă atunci când diferenţa e prea mare sau se mai adaugă şi o demarare la maxim, diferenţialul se blochează şi transmite cuplul egal către ambele roţi spate.
Pe lângă asta, roţile spate au fost încălţate cu lanţuri de zăpadă obişnuite, pentru a asigura o mai bună tracţine. Şi aici modificările sfârşesc, în rest Volga 3110 a bunicului e absolut standard.

Aşadar, ne putem întreba ce poate face un asemenea sedan veteran, cu tracţiune spate, cu motor nu prea puternic şi pe deasupra cu carburator, în ditamai offroad-ul? Are el măcar cea mai mică şanse de a urca pante dificile şi alunecoase? Are el şanse de a se ţine cel puţin din urma SUV-urilor moderne sau a offroader-elor sadea?
Puteţi vedea performanţa bunicului şi a Volgăi sale în offroad mai jos, dar vă putem da o sugestie: atât bunicul, cât şi Volga sa, au impresionat prin ce-au putut face! Pentru că uneori şi lucrurile simple pot fi fascinante!

Noi am setat player-ul de mai jos să pornească de la momentul primelor urcări cu Volga, iar din acel punct mai departe Volga mai are mai multe episoade de atacare a terenului accidentat.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter