(VIDEO) Cât costă să concurezi în raliul Dakar: participare cu buget minim

23 Februarie 2021, 21:26
Ilie Toma
Raliul Dakar e cu siguranţă una din cele mai dure şi totodată venerate curse ale planetei noastre, care încă reuşeşte să mai reziste având în ea un grad imens de dificultate, incertitudine şi provocări autentice, care chiar pun la încercare extremă piloţii şi bolizii lor. Şi e una din puţinele curse în care poţi participa aproape cu orice, în categoria ta — de la autoturisme la buggy-uri, de la motociclete la atv, de la camioane până la maşini clasice.
Şi totuşi, pe cât de mulţi admiră curajul şi tenacitatea participanţilor, pe atât de des răsună întrebarea — cât costă participarea la raliul Dakar? Şi dacă taxa oficială de participare e afişată public şi e cunoscută, oscilând de la an la an în jurul a 15-16 mii de euro, atunci pe lângă ea mai sunt nenumărate costuri legate de vehiculul propriu-zis, întreţinerea lui, transport, logistică, şi mult alte costuri neprevăzute, care pot duce bugetul total departe de atât.
În video-ul de mai jos despre costuri ne vorbeşte motociclistul Skyler Howes, care a concurat la ediţia din 2021 a raliului. E foarte interesant că despre costuri vorbeşte un motociclist, or, anume la clasa motocicletelor se consideră că bugetul necesar e cel mai mic. Iar Skyler e unul din acei entuziaşti independenţi, care nu vin cu o echipă de uzină în spate, ci participă cu resursele proprii în această cursă, optimizând la maxim cheltuielile.
Chiar şi aşa, acesta a trebuit să vândă tot ca să poată participa la Dakar. Şi nu glumim, la revenirea de la Dakar acesta pur şi simplu nu mai are unde să locuiască, nu mai are lucruri de preţ, ba chiar şi motocicleta pe care o avea anterior a vândut-o. Un calcul rapid a arătat că el a cheltuit circa 90 mii euro pentru o singură participare, cu sacrificii enorme! Vezi toată povestea lui în video-ul de mai jos.
Ce crezi despre asemenea entuziaşti de motorsport? Le înţelegi pasiunea şi ardoarea cu care fac aceste sacrificii? Sau ţi se par de neînţeles asemenea gesturi extreme în viaţă?
0
2,394
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!