Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cât de mult se schimbă aspectul unui Mercedes-Benz E-Class W210 după o sablare cu gheaţă uscată

21 Februarie 2021 - 18:14
Redacţia PiataAuto.md
Cu toţii ne dorim ca maşinile îndrăgite să arate superb, chiar şi după zeci de ani după ce au fost produse. Însă exploatarea lor în condiţii de viaţă reală, mai ales în ţări cu drumuri mai prăfuite, fac ca mai ales părţile inferioare ale construcţiei să adune depuneri, care le taie foarte mult din aspectul proaspăt.
În cazul restaurărilor ample, componentele de metal de sablează cu particule de nisip adeseori, până la metalul curat, după care acesta trece prin toate etapele de pregătire pentru vopsire şi prin aplicarea vopselei propriu-zise. Iar astfel maşinile restaurate ajung să arate ca noi dedesubt. Dar ce e de făcut când maşina e în condiţie bună, merge bine, dar totuşi aspectul ei lasă impresia unei maşini vechi, uzate, deja? Ce e de făcut atunci când ai vrea să cureţi maşina fără a roade vopseaua şi stratul de protecţie original de pe piese, fără a o desface, sau a o restaura?
Ei bine, există un proces foarte similar sablării, doar că în loc de material abraziv, precum nisipul, se foloseşte aşa numita gheaţă uscată, sau dacă e s-o numim mai corect din punct de vedere chimic — gheaţa carbonică. Ea e forma solidă a dioxidului de carbon, iar oamenii o cunosc şi o aplică din primele decenii are studierii chimiei. Sablarea maşinilor cu gheaţa carbonică, însă, e un procedeu relativ mai nou, şi a început a căpăta răspândire în ultimii ani pentru că nu are un cost foarte ridicat şi produce efecte superbe.
Marele avantaj al sablării cu gheaţă carbonică e faptul că aceasta nu conţine reziduuri sau materiale abrazive. Respectiv, însăşi gheaţa carbonică e şi elementul de curăţare, fără a roade câtuşi de puţin suprafaţa spre care e pulverizată sub presiune. Astfel, elementele maşinii sunt curăţate în profunzime, dar numai până la stratul de vopsea, lac, sau strat protector original exterior, aplicat de uzină. Practic, se îndepărtează toate depunerile până la cel mai superior strat care există peste metal, fără a roade nimic.
Iar rezultatul poate fi formidabil, după cum ne convinge şi video-ul de mai jos, filmat în SUA, pe exemplul unui Mercedes-Benz E-Class E320 W120, de 20 de ani vechime. Maşina are puţini kilometri parcurşi, datorită cărui fapt elementele ei de caroserie sunt încă proaspete în esenţă, având doar acele depuneri despre care vorbeam la început. După câteva elemente de protecţie demontate de pe maşină şi o sablare minuţioasă, ai putea spune că maşina e revenit la condiţia de showroom! Vedeţi totul în video-ul de mai jos!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter