(VIDEO) Ce se întâmplă în interiorul unul motor pornit la -30 grade Celsius? Privire prin carcasă transparentă

28 Februarie 2021, 13:12
Redacţia PiataAuto.md
Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă, de fapt, în interiorul unui motor pornit în condiţii de ger extrem? Parcă simţim cu toţii că motorul învârte mai greu la primele turaţii, deducem că uleiul e mai vâscos, dar cum ar fi dacă am avea un motor cu carcasă transparentă şi am putea privi direct ce se întâmplă acolo, de fapt?
Un canal de YouTube din Rusia a construit recent un asemenea motor cu perete superior şi inferior transparent, şi l-a pus în funcţiune în condiţii de temperatură normală. Acolo s-au văzut câteva lucrurile curioase despre felul în care circulă uleiul în interior. Unele simtope de acolo veneau şi din cauza imperfecţiunii acelei carcase create atunci.
Dar acum autorii canalului s-au gândit să repete experimentul în condiţiile iernii siberiene şi să pornească motorul transparent la -30 grade Celsius. Doar că înainte de asta au perfecţionat construcţia motorului, creând două carcase nu din sticlă organică, ci din policarbonat mult mai rigid şi mai aproape de construcţia capacului original de metal al motorului.
Aşadar, acum construcţia a fost mult mai de nădejde, iar motorul simplu de Lada a scos la iveală ce se întâmplă, de fapt, atunci când e pornit la un asemenea ger extrem. S-a văzut că acesta are atât de puţin ulei în primele momente de funcţionare, încât oricine mai avea îndoieli dacă e nevoie sau nu de încălzit motorul iarna măcar câteva minute se va convinge ireversibil acum.
Vedeţi totul în video-ul de mai jos. Şi spune-ne în comentarii — tu încălzeşti motorul maşinii tale atunci când o porneşti în condiţii de ger?
0
5,925
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!