(VIDEO) Cum se circulă cu un camion Scania printr-un ciclon scandinav de ninsoare

13 Februarie 2021, 10:29
Ilie Toma
De multe ori prin Europa continentală auzim de cazuri în care unele camioane rămân în dificultate de a înainta în condiţii de iarnă, uneori chiar în pante relativ simple. Roţile îşi pierd uşor aderenţa, iar odată ce se întâmplă asta, e dificil să ieşi rapid dintr-o asemenea situaţie, iar cea mai bună soluţie e, de obicei, îmbrăcarea lanţurilor. Dar, totuşi, există camioane care circulă constant prin cele mai dificile zăpezi, iar înaintarea lor are loc uneori prin condiţii de-a dreptul periculoase.
Anume o astfel de situaţie e prezentată în video-ul de mai jos, filmat de un şofer de Scania, cu o experienţă vastă de operare prin regiunea scandinavă. Desigur, aşa cum au comentat adeseori chiar profesioniştii camioanelor la unele ştiri ale noastre, pentru ca un camion să opereze în siguranţă în acele regiuni, el dispune de obicei de pregătiri avansate, precum anvelopele de iarnă, lanţuri neapărat, sistem avansat de încălzire a cabinei, sisteme de menţinere a temperaturii optime pentru angrenajele de bază sau chiar geamuri duble la cabină şi izolări termice suplimentare.
În acest video, şoferul de Scania a nimerit într-un ciclon puternic de ninsoare scandinavă, care i-a făcut condusul foarte dificil, pe măsură ce înainta în orele serii. Şoferul comentează foarte explicit acţiunile pe care le întreprinde şi observaţiile asupra drumului, şi e cât se poate de clar că e unul din acei şoferi care pornesc pregătiţi la drum, atât datorită experienţei, cât şi datorită faptului că-şi iau munca cu adevărat în serios, aşa cum ar trebui s-o facă adevăraţii profesionişti.
În prima seară, drumul devenise mai dificil, dar încă nimic nu prevestea adevărata forţă a ciclonului care avea să urmeze a doua zi. A doua zi dimineaţă, în jurul camionului era adevărate troiene. Lângă acesta erau cel puţin 10 cm şi mai mult de zăpadă, ceea ce nu e foarte mult, dar înainte pe traseu şoferul avea de trecut şi o trecere montană la altitudine mai mare. Aşa că au urmat dificultăţi şi aventuri, începând cu accesul în parcări întroienite, până la înaintarea în condiţii de zăpadă tot mai insistentă şi mai abundenţă. Către orele serii, camionul a ajuns să împingă zăpada de pe drum cu bara sa de protecţie, şi în pofida drumului necurăţat şi întroienit, continua să înainteze! Într-un cuvânt, a fost una din acele zile dificile din viaţa unui asemenea profesionist, redată foarte realist şi explicativ în video-ul de mai jos.

Video-ul are şi subtitre, cu traducere automată în engleză sau română.
0
2,417
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!