(VIDEO) Fata cu Kamaz-ul: cea mai neobişnuită vloggeriţă din Rusia e o şoferiţă de Kamaz, care se mândreşte cu munca ei

6 Februarie 2021, 10:31
Ilie Toma
Îi spune Tatiana şi e şoferiţă de Kamaz. Da, e greu până şi de imaginat o asemenea situaţie, în care o femeie tânără ar putea să aibă un asemenea job, mai ales în partea asta a Europei de Est. Dar până şi prin Uniunea Europeană, dacă am face o statistică, cu greu şi foarte rar vom găsi femei care conduc camioane mari. Dar Tatiana din Rusia a mers mult mai departe de a fi pur şi simplu o şoferiţă. Într-atât de departe, încât a ajung o vloggeriţă fenomen.
În lumea asta a noastră în care e plin Instagramul de selfie-uri cu buze umflate, în care o mulţime de fete apar în imagini lucioase în tot soiul de locuri luxoase, dar niciodată nu-l arată pe cel din spatele camerei, în care protagonistele reţelelor sociale nu par să se ocupe cu nimic pentru a-şi câştiga traiul, Tatiana a avut curajul de a spune lumii, cu demnitate, că ea munceşte şoferiţă de Kamaz şi, culmea, adoră ceea ce face! Fiind atât de tânără şi având un şarm remarcat de urmăritorii ei, la început a avut probleme în a fi crezută că ceea ce spune e adevărat. Adică serios? O asemenea fată tânără şi firavă — tu chiar munceşti pe un Kamaz? Vrei să ne abureşti pe toţi? — cam astea erau comentariile la primele sale video-uri, publicate pe YouTube vreo doi ani în urmă.
Dar Tatiana a perseverat şi a îndrăznit să fie în continuare sinceră cu publicul. Aşa că oamenii au putut-o vedea în acţiune, conducând Kamaz-ul său cu benă, muncind cu adevărat ca şoferiţă, efectuând transporturi, descărcând la destinaţie, făcând munca adevărată de şoferiţă de Kamaz. Mai apoi oamenii au aflat că ea nu o e o singuratică renegată, cum au presupus din nou unii comentatori, ci e soţie şi mamă, iar canalul ei de YouTube şi l-a lansat, practic, imediat ce a revenit la muncă din concediul de maternitate, pe când fetiţa sa avea cam un an. Apropo, canalul poartă numele de Tatiana Kamazistka, Kamazistka venind de la Kamaz, bineînţeles.
Aşa că pe măsură ce Tatiana încărca noi video-uri din viaţa sa de şoferiţă de camion, iar publicul era martor la munca sa nepretenţioasă şi o cunoştea mai bine, ea a început a deveni tot mai admirată. Filmează cu o cameră simplă, montează tot ea sau soţul ei, dar în cazul ei chiar nu contează atât de mult calitatea montării, ci demnitatea cu care-şi tratează munca şi curajul de a sta cu capul sus în timp ce-şi murdăreşte mâinile în ulei de Kamaz. Nu e fata care să pună poze cu manichiuri alungite pe Instagram, în schimb nu va ezita să deschidă capota, să ia cheia în mână sau şurubelniţa şi să meşterească la camionul său. Conduce un KAMAZ 65115, cu un motor de 6 cilindri în linie şi 6.7 litri capacitate cilindrică, motor care livrează 292 CP şi 1,087 Nm.
Şi în fine, de curând Tatiana a spulberat poate un ultimă urmă de scepticism din partea unor urmăritori. Aceştia îi prevesteau că într-o zi, când va rămâne undeva cu Kamaz-ul său defectat, blocată, nu se va putea descurca de una singură. Ce poate face o fată firavă undeva în mijlocul câmpului, sau pe un drum pustiu, când i se defectează camionul? Cum va repara ea un asemenea camion? Cu siguranţă nu va face faţă şi atunci va ceda.
Şi de curând exact aceste prevestiri de context s-au adeverit. I s-a stricat Kamaz-ul după o livrare. Îi apăruse o fisură în sistemul de aer comprimat, iar sistemul nu putea acumula presiune pentru funcţiile vitale ale camionului. Tatiana a ieşit din zona de livrare şi a oprit pe un drum pustiu pe un deal. Era nevoie să sigileze cumva scurgerea sau cel puţin s-o izoleze, ca să poate ajunge până la garaj. De una singură, a identificat scurgerea, care era în zona roţii drepte faţă. De una singură s-a gândit cum s-o izoleze, şi a muncit la furtunurile de acolo, sub aripă. De una singură a învârtit chei, a legat furtunuri, a făcut verificări de sistem şi după două ore de reparaţii solitare, a reuşit să repună camionul în mişcare! Fata asta tânără şi firavă şi-a reparat singură Kamaz-ul!
Prin urmare, nu e de mirare că acum fiecare video al ei e însoţit de mii de comentarii de admiraţie. O admiră oameni simpli de toate profesiile. O admiră şoferi de camioane, care se simt colegi cu ea şi cărora le-a câştigat respectul ca o şoferiţă cu acelaşi curaj ca şi ei, poate chiar şi mai mare. O admiră femei care văd în ea curajul de afirmare autentică, sinceră, demnă. O admiră oameni din alte profesii, care nu sunt de obicei expuse pe social media, înţelegând că orice muncă merită tratată cu demnitate şi în primul rând cel care munceşte trebuie să se simtă demn de ceea ce face şi va câştiga şi aprecierea celorlalţi. Azi video-urile Tatianei însumează peste 72 de milioane de vizualizări, iar unele video-uri recente trec uşor de milionul de vizualizări fiecare.
Trăim vremuri admirabile, dragilor! Vremuri în care oamenii simpli încep a avea mai multe de spus decât televiziunile cu vedete cu pretenţii elitiste. Şi fii de acord, Tatiana, fata asta cu Kamazul, e un fenomen, iar dacă vei privi măcar câteva minute din video-urile ei, inevitabil vei fi de acord că ea merită toată admiraţia!
Noi am selectat mai jos video-ul în care Tatiana a rămas cu Kamaz-ul defectat în câmp şi l-a reparat, dar poţi explora canalul ei de YouTube pentru mai multe video-uri, incluzând şi subtitre dacă ai nevoie.
0
5,373
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!