(VIDEO) Legendara Toyota Supra cu motor 2JZ sub capotă se întrece cu două Supra moderne cu motoare BMW

27 Februarie 2021, 13:28
Redacţia PiataAuto.md
Asta e probabil o luptă pe care o aşteptau şi o vor admira toţi fanii de maşini japoneze clasice cu tracţiune spate, or, Toyota Supra cea clasică, cu motor 2JZ sub capotă, e una din legendele sacre între ele. Ei bine, acum a venit momentul în care ultima iteraţie a legendei e pusă alături de două versiuni moderne de Toyota Supra, care, ştim cu toţii, sunt construite pe platforma lui BMW Z4 şi au sub capotă doar motoare BMW.
Aşadar, la linia de start s-au aliniat două Toyota Supra moderne — una cu motorul mai nou, de 2.0 litri turbo, cu 258 CP la activ, iar cealaltă cu primul motor lansat pe noua generaţie — un benzinar cu 6 cilindri în linie, turbo, de 3.0 litri şi 340 CP. Şi, desigur, dacă tot am spus că legendara Toyota Supra de generaţia a 4-a are motorul 2JZ sub capotă, asta înseamnă tot un motor cu 6 cilindri în linie, de 3.0 litri, doar că e vorba de unul aspirat natural, care livrează 320 CP şi 441 Nm — fascinant pentru perioada aia în care legenda se lansase.
Ei bine, cumva e uşor de ghicit că modelele mai noi, cu turboaspirare şi cuplu mai mare, cu sisteme electronice de control al tracţiunii şi cutii automate performante, vor fi mai rapide la startul de pe loc. Dar partea cea mai fascinantă e cât de aproape e legenda faţă de acestea şi, sincer vorbind, dacă distanţa cursei ar fi fost mai lungă, e foarte probabil că Toyota Supra cu 2JZ sub capotă avea să ajungă a 2-a, sau poate chiar prima, cine ştie. Una e cert, dacă un 2JZ de stoc poate concura atât de onorabil cu versiunile moderne de Supra, nenumăratele posibilităţi de tuning al acestor motoare legendare ar putea învinge nemilos aceste noi ipostaze de Supra cu propulsoare bavareze!

Vedeţi întreaga cursă mai jos.
0
4,770
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!