(VIDEO) Muscle-car-ul american Dodge Challenger, faţă în faţă cu germanul Porsche 911 Turbo S

14 Februarie 2021, 10:11
Redacţia PiataAuto.md
Când vine vorba de muscle-car-uri americane, e deja o legendă înrădăcinată să se spună că acestea că putere imensă, dar n-o prea pot pune eficient pe asfalt, aşa că poţi folosi toată puterea doar în a te distra să topeşti anvelopele în derapaje şi porniri cu fum.
Dar în video de mai jos miza e şi mai mare, întrucât America e reprezentată de o versiune modificată a lui Dodge Challenger. Sub capotă e un imens 6.2 V8 supraalimentat, care livrează o putere demenţială de 808 CP şi un cuplu nu mai puţin demenţial de 972 Nm, toţi transmişi punţii spate. Pentru a ajuta muscle-car-ul, organizatorii luptei l-au echipat şi cu semi-slick-uri pe puntea spate, pentru o mai bună aderenţă.
De cealaltă parte, e un Porsche Turbo S german absolut standard, cu un motor twin turbo de 3.8 litri, cu 6 cilindri boxer, care livrează mult mai puţină putere — 650 CP. Şi cuplul e mai mic, de „doar” 800 Nm. Şi, desigur, maşina are tracţiune integrală. Iar greutatea lui 911 e mai mică, 1,650 kg faţă de 1,941 kg. Deci 300 kg diferenţă, dar şi 158 CP mai puţin.

Cine crezi că a învins, înainte de a vedea video-ul? Crezi că lupta a confirmat clişeul şi aşteptările? Sau dimpotrivă, a adus vreo surpriză? Şi în fine, ce crezi despre rezultat?
0
2,639
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!