(VIDEO) Nissan X-Trail a picat testul american cu impact frontal. Outlander poate avea probleme similare

23 Februarie 2021, 14:22
Denis Godorozea
Agenţia americană NHTSA a publicat rezultatele testului de siguranţă cu noul Nissan Rogue, SUV cunoscut în Europa cu denumirea X-Trail. Potrivit experţilor, modelul de generaţie nouă nu oferă un grad satisfăcător de protecţie în cazul impacturilor frontale, pasagerul faţă fiind supus unui risc major de traumatisme. Având un substrat tehnic identic, cu aceleaşi dificultăţi s-ar putea ciocni şi noul Mitsubishi Outlander, debutat mai devreme.
Ei bine, după publicarea rezultatelor cei de la Nissan s-au grăbit să anunţe că compania cunoaşte despre problema raportată, aceasta fiind depistată doar la anumite modele Rogue, produse în Japonia, iar la ora actuală defectul tehnic a fost înlăturat complet în cazul modelelor aflate acum pe linia de producţie. Respectiv, conform estimărilor japonezilor, problema vizează un total de aproximativ 50,000 SUV-uri Rogue de generaţie nouă, produse până în 28 ianuarie 2021. Modelele ar putea fi rechemate în service pentru soluţionarea problemei în scurt timp.
Americanii de la NHTSA au raportat problema în cazul impactului frontal cu o barieră nedeformabilă la viteză de 56 km/h. De menţionat, că testele respective sunt ceva mai severe în cazul instituţiei americane, fiind incluse teste cu acoperire de doar 25% din suprafaţa părţii frontale a maşinii. Rezultatul final pentru Rogue în caz de impact frontal constituie 3 stele din cele 5 posibile, şoferul fiind protejat în proporţie de 4 stele, iar pasagerul faţă doar 2 stele. Traumatismele pot fi generate în cazul unui asemenea impact din cauza centurii de siguranţă şi anume a sistemului de pretensionare a centurii, care funcţionează incorect sau tardiv.
0
1,089
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!