(VIDEO) O greşeală des întâlnită în unele intersecţii din Chişinău. Explicăm cine are dreptate

2 Februarie 2021, 09:07
Redacţia PiataAuto.md
Un video filmat ieri de o cameră de bord la intersecţia străzilor Dimo şi Studenţilor din Chişinău, în care două automobile au fost la un pas de accident, a scos la iveală o greşeală cronică, întâlnită în Chişinău la intersecţiile care, pe lângă semafor, au şi semne de stabilire a priorităţii. Ne referim la cazurile când drumul cu prioritate e curbat, nu unul în linie dreaptă.
Situaţia de ieri a fost următoarea: cel care circula pe vehiculul cu camera de bord a intrat în intersecţie la verde, din direcţia marcată drept drum secundar, şi voia să vireze spre dreapta. Din faţa sa, un Mercedes-Benz Sprinter voia să vireze spre stânga, venind dinspre drumul marcat drept drum cu prioritate. Respectiv, Sprinterul a făcut stânga în faţa celui care vira dreapta, fără a-i ceda trecerea, considerându-se că ar avea vreo prioritate în faţa celui care vine de pe drum secundar.
Greşit, însă. Atât timp cât semafoarele sunt în funcţiune aceste indicatoare de prioritate îşi pierd semnificaţia! Prin urmare, aceeaşi intersecţie, atât timp cât funcţionează semaforul, se transformă într-o intersecţie ca oricare alta, semaforizată, iar cel care virează spre stânga e obligat să cedeze celui din faţa sa, indiferent de indicatoarele de prioritate la intrarea în intersecţie. Sperăm ca asemenea situaţii să devină clare pentru cât mai mulţi dintre şoferii din Chişinău, astfel încât situaţii periculoase precum cea de ieri să nu se mai repete.
0
3,261
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!