(VIDEO) Porsche Taycan se laudă cu cel mai neobişnuit record de viteză de până acum

11 Februarie 2021, 09:29
Denis Godorozea
Porsche Taycan ajunge din nou în Cartea Recordurilor cu performanţă stabilită în premieră, poate cea mai neobişnuită din portofoliul electromobilului de performanţă de până acum. Recordul a fost înregistrat de oficialii Guiness în New Orleans, statul Louisiana, SUA.
De această dată Taycan a reuşit să accelereze până la viteza de 165.1 km/h, dar a făcut-o într-un spaţiu închis, în cadrul unui pavilion de expoziţii cu o suprafaţă de 93 mii m2. În spatele volanului maşinii se afla pilotul de curse Leh Keen, care a fost nevoit să gândească o strategie specială pentru a atinge performanţa ţintită. Mai mult ca atât, podeaua pavilionului este extrem de alunecoasă pentru aventuri la viteze mari cu automobilul. Pilotul a dispus să parcurgă de câteva ori prin încăpere pentru a se acomoda dar şi pentru a încălzi anvelopele standard, cu care se livrează Porsche Taycan Turbo S — electromobilul ales de Keen pentru acest record.
Recordul precedent în această categorie a constituit 138.4 km/h. Conform regulamentului dictat de Cartea Recordurilor, pretendentul nu are acces în afara încăperii unde urmează să accelereze, nu are ieşiri sau careva posibilităţi de a părăsi în siguranţă încăperea.
0
2,096
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!