(VIDEO) Putere şi tracţiune integrală pe asfalt ud: Audi RS6 vs BMW M5 vs Mercedes-AMG E63S

20 Februarie 2021, 12:50
Ilie Toma
Da, e încă un episod frumos din eterna luptă între Audi, BMW şi Mercedes-Benz, dar episodul ăsta e foarte intrigant prin ceva anume. Sunt puse la încercare modelele de top absolut din segmentul mare — Audi RS6, BMW M5 Competition şi Mercedes-AMG E 63 S, dar şi mai interesant e că toate trei au tracţiune integrală, iar condiţiile cursei au fost tipic britanice, adică de ploaie şi asfalt ud.
Aşadar, contează puterea sub capotă, dar aici a contat mai mult ca niciodată cât de bine a putut transfera tracţiunea integrală acea putere pe asfalt. Audi RS6 are un V8 de 4.0 litri cu 600 CP şi 800 Nm, cuplat la o cutie automată cu 8 trepte şi sistemul de tracţiune integrală quattro. BMW M5 Competition are un V8 de 4.4 litri, cu 625 CP şi 750 Nm, cuplat tot la o cutie automată cu 8 trepte şi, bineînţeles, sistemul de tracţiune integrală xDrive. În fine, Mercedes-AMG are sub capotă un V8 de 4.0 litri, care livrează 612 CP şi 850 Nm. Motorul e cuplat la o cutie automată cu 9 trepte şi, din nou, un sistem de tracţiune integrală, 4MATIC în cazul Mercedes-Benz. Toate trei au launch-control, toate trei cântăresc în jur de 2 tone.

Deci, tracţiunea integrală a jucat poate cel mai mare rol, dincolo de puterea oarecum echivalentă. Aşadar, care tracţiune crezi că a fost cea mai bună, înainte de a privi video-ul — quattro, xDrive sau 4MATIC?
Ei bine, ştim că vei savura oricum să priveşti filmuleţul de mai jos şi vei vrea să te convingi de diferenţa uriaşă, dar în acest caz quattro pur şi simplu şi-a spulberat concurenţii! De 3 ori la rând, indiscutabil!

Cum crezi că a fost posibil asta? Să fie oare în cazul acestor 3 modele tracţiunea integrală Audi cu atât de mult mai superioară celorlalţi doi concurenţi? Sau crezi că există o altă explicaţie?
0
3,194
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!