(VIDEO) Şi-a realizat visul cu ce a avut la îndemână, iar acum este unicul posesor de Ferrari în oraş

22 Februarie 2021, 16:43
Denis Godorozea
Un tânăr vlogger din Vietnam, mare pasionat auto şi fan înrăit al sportivelor italiene tocmai şi-a realizat, parţial, visul. Acesta şi-a construit individual o replică caraghioasă a supercar-ului Ferrari 488 GTB, care deşi este vizibil departe de maşina originală din toate punctele de vedere, l-a costat doar o mie de dolari americani, iar creatura asta se deplasează pe propriile patru roţi, fără ca să fie împinsă sau tractată!
Realizarea proiectului de vis a durat doar 60 zile, potrivit autorului, deci chiar mai puţin decât are loc asamblarea unei sportive veritabile italiene. Tânărul şi-a construit maşina pe un cadru de oţel, caroseria fiind realizată din fibră de sticlă vopsită într-o nuanţă de roşu, asemănătoare cu cea originală Ferrari, de altfel. În materie de design tânărul s-a inspirat de frumoasa 488 GTB, iar cât de mult seamănă cu modelul original să ne spuneţi voi. Lăudabile sunt, însă, abilităţile inginereşti a tânărului, or maşina asta are blocuri optice funcţionale, o oarecare suspensie, direcţie, elemente de control pe consola centrală improvizată, până şi blocuri optice absolut funcţionale.
Mai curios este sistemul de propulsie gândit de vlogger. Dacă supercar-ul original este propulsat de un benzinar V8 twin-turbo de 3.9 litri, atunci creatura asta este pusă în mişcare de... o pompă de apă, cumpărată de la un fermier din preajmă, cu răcire cu aer.
Autorul proiectului sugerează că în aceste condiţii maşina poate accelera până la viteza maximă de 60 km/h, având chiar şi un pasager la bord, alături de şofer. Nu cunoaştem, însă, de cât timp are nevoie pentru a atinge această viteză, dar partea bună e că nu a îndrăznit să accelereze la viteze mai mari cu creatura asta!
1
1,742
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!