(VIDEO) Şoferi din Europa de Est, trimişi cu camioane nepregătite în zonele arctice scandinave

21 Februarie 2021, 08:49
Redacţia PiataAuto.md
De multe ori, când un camion este prins într-o stare nepregătită în raport cu condiţiile prin care circulă, apare o întrebare importantă: cine e de vină — şoferul de camion, pentru că acceptă să circule în condiţii periculoase, riscându-şi propria viaţă şi a altora din trafic, sau compania proprietară a camionului, care neglijează siguranţa şoferilor săi şi a camioanelor, admiţând să le trimită în curse total nepregătite?
Un şofer de camion, cu multă experienţă de condus prin ţinuturile scandinave şi tot el autor al unui canal de YouTube în care-şi împărtăşeşte experienţele din munca sa, a surprins de curând un grup de şoferi cu camioane poloneze în zonele arctice ale Norvegiei. Şoferii, se pare că erau nu doar din Polonia, ci din mai multe ţări Est-Europene, inclusiv Ucraina, din câte se poate distinge din video. La început, totul părea doar o situaţie de mic blocaj în zăpadă, într-o parcare de TIR-uri.
Doar că, pe măsură ce autorul video-ului a stat un pic să analizeze situaţia, a devenit clar faptul că aceştia nu aveau nici cea mai mică experienţă de condus prin asemenea regiuni nordice, neştiind să îmbrace, elementar, lanţurile pe anvelopele camioanelor. Însă mai departe în video acesta observă şi starea anvelopelor de pe camioane şi remorci. Toate camioanele erau doar cu două punţi, în timp ce pentru zonele scandinave sunt recomandate camioane cu cap tractor cu trei punţi. Unele camioane aveau doar pe puntea spate anvelope de genul all-season, şi nu din cele specializate de iarnă, iar altele în general aveau anvelope din cele total neadaptate zăpezilor. La fel era situaţia şi pe remorci. Într-un cuvânt, un asemenea camion, cu asemenea anvelope, pur şi simplu nu are ce căuta prin aceste condiţii, şi totuşi compania poloneză le trimite în asemenea mod, iar şoferii acceptă să înainteze cu ele pe aici, supunându-se unui risc enorm. De fapt, ceea ce fac ei e şi neconform regulamentului rutier, iar dacă i-ar prinde poliţia norvegiană aşa, ar încasa cu siguranţă amenzi usturătoare. Dar cel mai grav nu e riscul amenzilor, ci riscul pentru viaţa lor şi a altor oameni nevinovaţi, care ar putea avea de suferit din cauză stării acestor camioane.
Tu ce crezi? Cine e de vină pentru asemenea situaţii, totuşi — companiile proprietare ale camioanelor sau şoferii care acceptă orice indicaţii, în pofida riscurilor uriaşe? Iar dacă ne citesc şi profesionişti care muncesc pe camioane, poate ne spuneţi voi mai multe — cât de des se întâmplă asemenea cazuri, şi a cui, e totuşi, responsabilitatea în asemenea situaţii?
0
2,575
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!