(VIDEO) Suedezul nemuritor: după 10 ani de stat în pădure, un Volvo 240 e spălat şi pornit

18 Februarie 2021, 11:22
Ilie Toma
Decenii la rând, modele Volvo se lăudau cu siguranţa, în primul rând, iar a doua calitate la fel de importantă, la care ţineau suedezii, era construcţia durabilă. Adesea despre maşinile celor de la Volvo şi Saab (înainte de General Motors în cazul lu Saab) se spunea că sunt construite ca nişte tancuri, şi că sunt făcute să ţină o viaţă!
Iar printre aceste modele adorate, erau şi modelele din seria 200 a celor de la Volvo, despre care, cu diverse ocazii noi am mai scris. Dar cele două video-uri de azi sunt foarte curioase şi speciale, mai ales şi din prisma faptului că doi tineri, care nici nu erau născuţi când aceste modele se produceau, ajung să se apuce de reînvierea unui Volvo 240, ce a stat 10 ani nemişcat într-o pădure!
Pe maşina asta au început e creşte lichenii deja. Oricine ar fi văzut-o, ar fi spus că e o maşină defunctă, bună numai de dat la fier vechi. Dar aceste Volvo au fost nemuritoare. Şi n-a fost doar o legendă, ci o calitate legendară, câştigată din experienţa reală a milioane de proprietari. Iar ceea ce s-a întâmplat mai departe cu acest Volvo demonstrează cu prisosinţă asta!
Întâi, tinerii au evacuat maşina din pădure şi au dus-o la ei acasă, unde a urmat o spălare primară. După asta, au trecut la o polişare, iar aspectul maşinii s-a schimbat radical spre bine, cea mai mare parte a caroseriei recăpătându-şi luciu şi profunzimea de altă dată a vopselei. Sigur, mai sunt şi nişte părţi afectate ale caroseriei, dar cea mai mare parte a maşinii e aproape lipsită de rugină, după 10 ani de stat în pădure!
Aşa că a urmat o tentativă de a porni motorul acestei maşini. Înainte de asta, s-a schimbat uleiul, filtrele, s-au curăţit conductele, iar unele s-au schimbat, s-a scos dieselul vechi din rezervor şi s-a pus altul nou — deci lucrări necesare şi elementare, fără nimic super complicat. Iar în final, inima acestui Volvo a început a bate din nou, motorul a pornit cu bine, cutia funcţionează, la fel şi toate elementele tracţiunii spre puntea spate. Va urma o înlocuire a frânelor, iar tinerii s-au entuziasmat să restaureze acest Volvo, în limita unui buget accesibil, din pură plăcere a sufletului lor. Vedeţi două materiale video de mai jos cu spălarea şi reanimarea acestui Volvo indestructibil.
0
4,209
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!