(VIDEO) Teste de pre-producţie de aproape 1 milion de km pentru noul Porsche Taycan Cross

27 Februarie 2021, 12:27
Ilie Toma
Demult, în vremurile bune ale lumii auto în care fiabilitatea era unul din criteriile de bază, auzeam adeseori că maşinile sunt testate mult şi-n toate condiţiile posibile, înainte de a fi puse în producţie, tocmai pentru a le asigurare durabilitatea în timp. În timpurile noastre, însă, cu atât de multe derivate unul din celălalt, construite pe platforme comune, unele modele se lansează doar cu câteva mici episoade de teste în viaţa reală, diferenţa fiind pusă pe modulări de calculator sau pur şi simplu pe testarea anumitor componente în laborator.
Tocmai de asta, am ridicat o sprânceană în sus când am văzut că azi Porsche se laudă că a testat noul Taycan Cross în toate condiţiile posibile pe o distanţă totală de aproape 1 milion de kilometri. Sau, dacă e să fim mai exacţi — 998,361 km. Iar Taycan Cross nu e primul model construit pe platforma sa, ci e unul derivat din Taycan-ul cu siluetă normală.
Iar testele, din câte se înţelege în video-ul de mai jos, au fost de toate felurile, prin toate peisajele posibile. Milionul, fireşte, n-a fost parcurs de o singură maşină, ci de mai multe, dar şi asta e deja un fapt admirabil în zilele noastre. Mai multe exemplare Taycan Cross, mascate în caroserii de Panamera Sport Turismo, au tot alergat pe circuite sportive, prin zone arctice la geruri record, ba chiar şi pe trasee offroad, unde un asemenea model nu prea ar avea ce căuta în mod normal. Au existat şi trasee cu prundiş, cu praf, cu pietre, cu gropi şi cu tot ceea ce un vehicul poate întâmpina în viaţa reală. Vedeţi sumarul celor un milion de kilometri de teste în video-ul de mai jos.
0
1,600
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!