(VIDEO) Ucrainenii au creat un Ford Mustang pe care-l alimentează cu rachiu diluat cu benzină

15 Februarie 2021, 12:33
Redacţia PiataAuto.md
Acesta e Fordul Mustang cel mai nemilos, care-ţi bea rachiul din gospodărie. Oricât de nostim ar suna, în toată ecuaţia creării acestui Ford există ştiinţă şi inginerie, care a trebuit adaptată la realităţile din Ucraina.
Totul a început de la un proprietar de Ford Mustang din Ucraina, care a vrut să-şi creeze un Mustang cu performanţe desăvârşite, aşa că l-au dus la un atelier de tuning specializat. Cei de aici i-au reprogramat motorul, i-au montat turbine şi i-au pus tot soiul de creieri electronici, pentru a-i gestiona mult mai avansat imensul V8. Noul creier electronic al maşinii scoate toate datele în timp real pe un iPad din maşină, iar atelierul a trecut şi prin tot felul de etape de testări, ajungând la limita mecanică a motorului. Într-un final, l-au bucurat pe proprietar că Mustangul său e capabil de circa 1,300 CP!
Doar că pentru a atinge această putere, V8-ul modificat ar avea nevoie de carburant din motorsport, aşa-numitul E85. Maşina poate rula fără probleme şi pe benzină, dar nu va fi atât de puternică. Când primeşte E85, însă, poate scoate performanţele maxime, pentru care a fost gândită.
Iar E85, de fapt, e un carburant format din 85% etanol, adică spirt, de unde vine şi denumirea de E85. Restul 15% de obicei sunt formate din benzină sau altă hidrocarbură cu caracteristici apropiate. Deci, teoretic, acest Ford Mustang ar trebui să primească E85 de curse, ca să-şi poată dezlănţui întreaga putere de care e capabil. Doar că, în Ucraina, nu se vinde nicăieri E85, declară proprietarul său...
Iar asta a însemnat că acesta a trebuit să găsească soluţii de alternativă. A găsit pe cineva, care-i furnizează alcool etilic aproape pur, format prin distilare, la fel ca şi rachiul de casă, doar că aici proporţia de alcool e de peste 90%. Respectiv, proprietarul de Mustang primeşte butoaiele cu rachiul purificat, după care toarnă manual benzină în acele butoane şi amestecă manual rezultatul, calculând să obţină circa 15% de benzină şi restul rachiu purificat, ca să fie cât mai aproape de caracteristicile E85-ului original.
Şi, paradoxal, dar soluţia funcţionează. Etanolul e etanol indiferent de provenienţă, iar arderea lui dă puterea necesară motorului. Doar că prin ţeava de eşapament, zice proprietarul, se simte uneori un uşor iz de respiraţie de mahmureală. În schimb motorul sună mai silenţios şi niciodată nu iese fum negru.
Aşadar, ăsta e probabil unicul Mustang alimentat cu rachiu de prin părţile noastre, dar până la urmă toată situaţia nostimă şi soluţia găsită de ucrainean are şi un suport de chimie în spate, aşa că totul funcţionează, iar Mustangul cu cutie manuală rupe asfaltul cu cei 1,300 CP alcoolizaţi ai săi! Măsurările arată că Mustangul ăsta poate accelera de la 100 km/h la 200 km/h în numai 4.1 secunde!
0
4,736
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!