A fost nevoie de 4 camioane: transport gigantic de 66 metri lungime şi 432 tone greutate în Germania

27 Martie 2021, 17:11
Redacţia PiataAuto.md
Transporturile unor obiecte gigantice înseamnă întotdeauna operaţiuni logistice complicate, care implică tehnică specială, în combinaţii foarte bine gândite, trasee bine calculate şi de obicei asistenţa poliţiei pentru siguranţa traficului pe unde trece încărcătura specială.
Măiestria gestionării unui asemenea transport a fost recent demonstrată în Germania, pentru transportarea unui schimbător de căldură uriaş, care trebuia dus din Tacherting spre Passau, pe o distanţă de puţin peste 100 km.
Pentru a transporta obiectul industrial gigantic, acesta a fost plasat pe o platformă cu 28 de axe, pe fiecare ax existând 4 roţi. Deci, în total, platforma avea 112 roţi! La ea au fost cuplate trei camioane MAN în faţă şi încă unul în spate, toate cele 4 camioane asigurând împreună forţa necesară de propulsie pentru transportul gigantic, care a ajuns să cântărească 432 de tone şi să aibă 66 de metri în lungime, 6.85 înălţime şi 4.9 metri lăţime!
Cu asemenea dimensiuni, e clar că fiecare segment de drum traversat, fiecare intersecţie a însemnat o provocare. Tocmai de asta, a fost nevoie de asistenţa echipajelor de poliţie din trei landuri diferite, iar călătoria de puţin peste 100 km a durat două zile!
Totul s-a încheiat cu succes absolut, însă. Obiectul gigantic a ajuns la destinaţie, iar pe parcursul transportării nu a existat nici cel mai mic incident, toţi cei implicaţi, de la şoferii de camioane până la supervizori sau poliţişti, demonstrându-şi profesionismul în gestionarea unor asemenea operaţiuni complexe!
0
3,123
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!