A fost numit Automobilul Anului 2021 în Europa. Care din cei 7 pretendenţi s-a ales cu premiul mare?

1 Martie 2021, 17:37
Denis Godorozea
Astăzi a fost dezvăluit câştigătorul premiului prestigios Automobilul Anului 2021 în Europa. Pentru titlul din acest an au concurat 7 modele, precum Citroen C4, Cupra Formentor, FIAT 500, Land Rover Defender, Skoda Octavia, Toyota Yaris şi Volkswagen ID.3. Deci, care dintre ele s-a ales cu marele premiu?
Aşadar, conform deciziei majorităţii din juriul format din 59 jurnalişti din 22 ţări europene, cu cel mai mare punctaj şi, respectiv, premiul mare s-a ales compacta Toyota Yaris de generaţie nouă. De menţionat, că Yaris a reuşit să întreacă principalii concurenţi din marea finală nu doar cu punctajul atribuit de juraţi, dar şi conform rezultatelor vânzărilor, Yaris fiind cel mai solicitat automobil la ora acutală pe piaţa europeană, devastând liderul tradiţional Volkswagen Golf.
Acesta este cel de-al doilea titlu Automobilul Anului în Europa pentru hatch-ul nipon, iar pentru prima dată Yaris s-a ales cu un titlu similar acum 21 ani. De această dată Yaris a reuşit să acumuleze un punctaj total de 266 puncte, fiind urmată de FIAT 500 cu 240 puncte şi Cupra Formentor cu 249 puncte.
0
2,330
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!