Această Lada VAZ-2101 are cel mai luxos interior, creat de tuneri bulgari

10 Martie 2021, 09:23
Denis Godorozea
În cinstea aniversării de 50 de ani de la lansarea primei Lada VAZ-2101 în URSS, tunerii bulgari de la GB Design au pregătit un exemplar clasic extrem de special, cu caroserie şi substrat tehnic reabilitat, iar principala atracţie a maşinii a devenit habitaclul deosebit de luxos, tapisat cu materiale de înaltă calitate, dar care a păstrat stilul estetic sovietic de acum jumătate de secol.
Procesul de reabilitare şi modificare a acestui sedan sovietic a fost deosebit de minuţios. Maşina a fost dezasamblată până la cele mai minuscule piese, cele defecte fiind înlocuite cu unele noi sau reabilitate. Modificările tehnice au fost minime, însă tunerii şi-au dorit instalarea unui sistem audio de înaltă performanţă, iar cu acest scop au îmbunătăţit la greu izolarea fonică.
Toate suprafeţele interioare din habitaclu, ce pot fi atinse sau văzute, au fost acoperite cu piele brună şi cusături contrastante de culoare albă, totul fiind ornamentat cu lemn natural de înaltă calitate. Instrumentarul de bord este unul clasic, analogic, dar preluat de la un model mai nou din portofoliul VAZ din timpurile sovietice, or VAZ-2101 original nu avea vreun turometru.
Consola centrală integrează comenzile sistemului audio modern, singurul element interior ce intră în disonanţă cu toate celelalte elemente de aici, iar boxele sunt ascunse de scuturi metalice în panourile portierelor, ce amintesc de radioreceptoarele din mijlocul secolului trecut. Scaunele împrumutate de la Toyota şi bancheta spate, tapisate şi ele cu piele de calitate, pot fi ajustate acum în mai multe direcţii şi includ tetiere, deşi modelul original pur şi simplu nu le avea în acei ani.
Realizarea proiectului a durat nu mai puţin de 4 luni, acesta fiind finisat încă în toamna anului trecut, cel mai probabil la comanda unui fan înstărit al industriei auto sovietice. Preţul modificărilor, însă, nu a fost specificat, dar maşina asta există deocamdată într-un singur exemplar, deosebit de luxos, aşa cum nu au mai fost produse aceste VAZ-2101 la uzina sovietică.
0
3,421
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!