Acesta e Apocalypse Hellfire, monstru cu 6 roţi şi benă ochită la Tesla Cybertruck

23 Martie 2021, 20:02
Denis Godorozea
Americanii de la Apocalypse Manufacturing au pregătit un răspuns pentru G-Class 6x6 şi raptorii cu 3 axe lansaţi de Hennessey Performance — acest Hellfire are la bază pickup-ul Jeep Gladiator şi nu vine să te protejeze de o eventuală apocalipsă, ci să o provoace.
Tradiţional pentru constructorul american de monştri de teren, Hellfire nu prea păstrează componentele originale ale lui Gladiator croită de la zero, în cele mai bune tradiţii ale cyberpunk-ului, cu excepţia portierelor şi blocurilor optice. Offroader-ul dispune de elemente de protecţie exterioare, precum noi bare de protecţie metalice şi arcuri evazate, care însă nu prea acoperă cele 6 roţi capabile să facă faţă celor mai dificile drumuri.
Cele două bare de protecţie noi integrează câte un troliu performant, cel din faţă fiind capabil să scoată din capcana de noroi vehicule de până la 4.3 tone, pe când cel posterior va tracta până la 5.4 tone. Şoferul va trebui să se asigure doar că propriul lui Hellfire este fixat bine pe roţi în acest caz. Un scut de protecţie este prevăzut inclusiv şi pentru parbriz, unde este integrat şi un sistem de iluminare adiţional, iar bena este acoperită cu panou pliabil în stilul lui Tesla Cybertruck.
Sub capota Apocalypse Hellfire s-a situat unitatea standard V8 Hellcat de 6.2 litri, capabilă să livreze peste 750 CP. Motorul se cuplează la cutia automată cu 8 rapoarte, ce transmite cuplul instant pe punţile posterioare sau pe toate cele 6 roţi, în funcţie de regimul de rulare solicitat.
Nu se cunoaşte câte unităţi Hellfire vor fi produse, însă cel din imagini a şi fost scos în vânzare de cei de la Apocalypse Manufacturing, preţul fiind pe măsură — 199 mii dolari americani.
0
2,080
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!