Adevărata ofensivă Volvo în segmentul electric începe în acest deceniu: un electromobil debutează astăzi

2 Martie 2021, 10:31
Denis Godorozea
Volvo anunţă premiera unui model 100% electric astăzi, dar şi dezvăluie planurile de electrificare a mărcii prin lansarea noilor electromobile — pe parcursul următorilor 4-5 ani suedezii vor lansa cel puţin 5 modele electrice noi. Astfel, adevărata ofensivă în segmentul electric începe în noul deceniu.
Conceptul Volvo 40.2, prezentat în 2016, a prefaţat sedanul electric Polestar 2

Toate informaţiile referitoare la noul electromobil Volvo vor fi dezvăluite în câteva ore. La ora actuală cunoaştem că acesta va face parte din seria 40 a celor de la Volvo, respectiv, cel mai probabil va avea la bază platforma CMA, identică cu XC40, dar şi un substrat tehnic similar cu varianta 100% electrică a celui mai compact SUV, Recharge. Dar mai promiţătoare pare imaginea teaser care prefaţează viitoarele electromobile.
Volvo XC40 Recharge

Cum putem anticipa analizând siluetele electromobilelor din imaginea de mai jos, în viitorul apropiat urmează două premiere electrice în formă de SUV-uri. Un model (în dreapta SUV-ului XC40) va avea siluetă clasică şi dimensiuni ceva mai mari. Deci, probabil ar fi vorba de XC60 Recharge? Urmează un SUV de dimensiunile lui XC40, dar cu siluetă coupe, iar dacă e să ţinem cont de declaraţiile făcute anterior de Volvo, anume acest model va fi prezentat astăzi, fiind similar tehnic cu XC40 Recharge, dar cu o siluetă mai atletică şi caracter mai dinamic.
Viitoarele premiere electrice Volvo, planificate pentru următorii 5 ani

Va urma, conform imaginii, un SUV electric mai compact, acesta urmând să fie denumit Volvo XC20 conform zvonurilor apărute mai devreme. Acesta va fi urmat de un sedan electric, fiind vorba de S60 Recharge sau S40 Recharge. Cele două modele rămase în partea de jos a imagini par a fi nimic altceva decât o variantă electrică a lui XC90, bazată pe cea de-a treia generaţie a SUV-ului, iar ultimul se distinge de toate celelalte cu silueta de monovolum şi capota neobişnuit de scurtă — putem anticipa un model absolut nou, bazat pe platformă originală, care să aducă pentru prima dată un sistem de pilot automat complet autonom în gama suedezilor.
1
1,226
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!