Aşa sunt timpurile: BRABUS şi-a pus emblema pe un model de 92 CP, care poate atinge doar 130 km/h

24 Martie 2021, 19:24
Ilie Toma
Timpurile în care trăim ne aduc tot mai multe evoluţii uimitoare, pe care nu le-am fi crezut posibile cu doar câţiva ani în urmă. Brabus, una din cele mai respectate case de tuning din Germania, a anunţat un nou model pe care şi-a pus semnătura, iar partea uluitoare e că acesta are doar 92 CP sub capotă şi poate atinge doar 130 km/h. Mai mult ca atât, cei de la BRABUS îşi numesc creaţia drept un nou „supercar” urban...
Noul model poartă numele de BRABUS 92R şi e unul electric, bazat pe smart EQ fortwo cabrio. Partea îmbucurătoare e că cei de la Brabus au modificat totuşi un pic puterea maşinii. Dacă în mod standard, un smart EQ fortwo cabrio livrează 82 CP şi 160 Nm, atunci versiunea cu tuning Brabus dezvoltă cu 10 CP şi cu 20 Nm mai mult, adică 92 CP şi 180 Nm, de aici venind şi denumirea de 92R. Doar că puterea crescută va fi activată doar în cazul în care şoferul va selecta regimul Sport+ al maşinii. De ce? Bineînţeles, pentru a nu-i compromite autonomia, care şi aşa nu e foarte mare.
Din cei 17.6 kWh capacitate a bateriei, modelul standard promite o autonomie de doar 159 km în ciclu mai teoretic NEDC, ceea ce înseamnă şi mai puţin în viaţa reală. Brabus e mai realist cu promisiunile pentru versiunea modificată de ei şi promite o autonomie de... 125 km.
Şi cu tot cu performanţa sa crescută, BRABUS 92R va putea accelera de la 0 la 100 km/h în tocmai 10.9 secunde, fapt care îl face probabil cel mai lent BRABUS lansat de multă vreme încoace, dacă nu chiar din toate timpurile. Secretul e că acceleraţia urbană, de la 0 la 60 km/h e mult mai rapidă, de ordinul 4 secunde şi un pic, iar mai departe entuziasmul maşinii se domoleşte simţitor. Nici viteza maximă, pe care o poate atinge noul model cu siglă Brabus, nu e foarte fascinantă — doar 130 km/h.
Deci, nu ştim dacă maşina asta îşi merită calificativul de „supercar” urban, dar e cu siguranţă unul din cele mai puţin puternice şi mai lente modele din istorie, care au avut vreodată emblema BRABUS aplicată pe ea. Astea sunt timpurile în care trăim şi probabil de aici încolo asemenea evoluţii vor fi şi mai multe.
Desigur, cei de la Brabus au lucrat cu iscusinţă la modificarea aspectului şi chiar coborârea suspensiei cu 25 mm faţă de cea standard. Maşinuţa rezultată arată extraordinar de bine, fără îndoială, păcat doar că performanţele ei sunt departe de a-i confirma aspectul agresiv.
Şi pentru a face noul model mai atractiv în ochii cumpărătorilor, cei de la Brabus au anunţat că noua lor creaţie va fi produsă într-un număr limitat, de doar 50 de exemplare. Fiecare maşină va avea o inscripţie la interior cu numele BRABUS 92R şi o alta cu expresia „1 OF 50”.
Preţul de start al unui Brabus 92R în Germania e de 46,284 euro, la care se pot adăuga mai multe opţionale, dar casa germană de tuning aminteşte că acest model, în ciuda picanteriilor sale, se califică pentru bonusurile guvernamentale, destinate modelelor electrice. În Germania, de exemplu, bonusul ar fi de 9,000 euro.
Şi acum, ce părere ai despre un asemenea BRABUS? Reprezintă el toate calităţile legendare Brabus? E o trădare pentru fani sau dimpotrivă, o adaptare corectă a celor de la Brabus în contextul timpurilor pe care le trăim?
0
1,343
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!