Audi a început producţia lui Q4 e-tron, SUV-ul electric construit pe platforma VW ID.3, înainte de premieră

24 Martie 2021, 17:02
Denis Godorozea
Audi este tot mai aproape de lansarea unui crossover cu indice absolut nou — Q4, care din start va debuta doar cu sistem de propulsie electrică în varianta e-tron. Până la debutul oficial au mai rămas câteva săptămâni, iar germanii au dat acum startul producţiei noului electromobil, oferind şi câteva informaţii captivante despre viitoarea premieră.
Audi Q4 e-tron este primul electromobil al constructorului din Ingolstadt, creat pe platforma modulară MEB a grupului Volkswagen. Anterior pe platforma respectivă au debutat modele precum Volkswagen ID.3 şi ID.4, dar şi SUV-ul Skoda Kodiaq. Substratul tehnic unificat le va permite celor de la Audi să asigure noul lor model cu un preţ competitiv într-un segment extrem de solicitat de electromobile, dar în clasă premium, bineînţeles.
Totodată, Q4 e-tron este şi primul SUV electric Audi produs în Germania, mai exact la uzina din Zwickau, ce producea anterior exclusiv modele VW, alături de ID.4 şi ID5, care tot nu amarcat încă debutul oficial. Amintim că ambele versiuni e-tron şi e-tron Sportback se produc la uzinele germanilor din Belgia şi China. Audi menţionează, însă, că asamblarea lui Q4 e-tron a fost încredinţată angajaţilor proprii, ce au fost transferaţi la uzina din Zwickau acum un an pentru a acumula experienţa necesară.
Debutul mondial al noului Audi Q4 e-tron va avea loc în mijlocul lunii aprilie, urmând ca lansarea comercială să aibă loc în vara anului curent pe majoritatea pieţelor europene. Ulterior gama va fi diversificată cu o versiune coupe a crossover-ului, Q4 e-tron Sportback.
0
1,704
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!