Audi pregăteşte două premiere electrice: Q4 e-tron şi Q4 e-tron Sportback se prezintă în noi imagini oficiale

9 Martie 2021, 13:07
Denis Godorozea
Audi pregăteşte două premiere pentru primăvara acestui an în segmentul electromobilelor. Cu noile Q4 e-tron şi Q4 e-tron Sportback gama electrică a constructorului din Ingolstadt va fi reprezentată de 5 electromobile, 4 dintre care vor fi SUV-uri. Acum germanii dezvăluie în cele mai mici detalii habitaclul unic pregătit pentru ambele versiuni electrice Q4 e-tron.
Aşadar, în imagini apare prototipul camuflat Q4 e-tron, ce-şi ascunde încă micile detalii exterioare, dar dezvăluie formele luminilor şi farurilor LED. În schimb, habitaclul prezintă noua arhitectură a planşei de bord, ce pare să combine elemente şi linii de design preluate de la SUV-urile e-tron şi cel mai recent electromobil lansat de germani, e-tron GT. Un omagiu pentru faimoasa istorie a brandului pare a fi volanul de tip nou, cu emblemă restilizată, inspirată de la modelele clasice Audi. Volanul de tip nou va putea avea, opţional, o varietate mai mare de comenzi, toate tactile.
Electromobilele vor avea cea mai proaspătă versiune a sistemului multimedia MMI cu ecran tactil de 10.1 inch, iar ulterior va fi oferită o versiune mai mare, cu diagonală de 11.6 inch, ce ulterior îşi va face apariţia şi pe alte modele din gama constructorului german. Noul sistem va include un asistent inteligent, activat prin comanda vocală "Hey, Audi". Instrumentarul de bord digital va fi inclus standard, iar opţional cumpărătorii vor putea bifa un head-up display de generaţie nouă, cu realitate augmentată şi afişaje informative proiectate virtual pe carosabil. Vizual, informaţiile afişate de proiector vor fi urmărite pe o diagonală de până la 70 inch.
Audi Q4 e-tron va fi primul model dezvoltat de specialiştii din Ingolstadt pe platforma modulară MEB, dezvoltată în cadrul Concernului Volkswagen special pentru electromobile.
Această platformă a adăpostit până acum diverse modele electrice, precum cele din seria ID, dar şi noua Skoda Enyaq iV. Ulterior, de altfel, platforma va fi oferită şi celor de la Ford în cadrul contractului de parteneriat încheiat între cele două concerne.
În context, Audi sugerează că Q4 e-tron va fi simţitor mai încăpător în raport cu ceea ce a prezentat Volkswagen pe platforma MEB până acum. În lungime SUV-ul cu siluetă clasică va măsura 4,590 mm, va avea o înălţime de 1,613 mm şi 1,865 mm în lăţime. Ampatamentul va constitui circa 2,760 mm. Portbagajul versiunii standard va oferi 520 litri, iar în habitaclu sunt prevăzute spaţii de depozitare cu o capacitate totală de 24.8 litri.
Informaţii despre sistemele de propulsie, puterea maximă şi capacitatea bateriilor vor fi dezvăluite în cadrul premierei, dar cel mai probabil Audi va prelua integral substratul tehnic dezvoltat pentru platforma respectivă, urmând ca Q4 e-tron să fie disponibil atât în versiuni cu un singur motor, cât şi în versiuni quattro cu 2 motoare electrice. Bateria de top va oferi o capacitate utilizabilă de 77 kWh, ce va oferi autonomii de peste 500 km în versiunile cu un motor electric.
0
1,461
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!