Autopilotul l-ar fi evitat: accident terifiant cu o Tesla şi un camion în Detroit

17 Martie 2021, 13:49
Ilie Toma
Un accident terifiant s-a produs acum câteva zile în oraşul Detroit, din SUA. O Tesla a lovit cu putere un camion într-o intersecţie, lovitura fiind într-atât de puternică, încât electromobilul a fost aproape înghiţit sub remorca imensului camion. La bordul Teslei erau doi ocupanţi, care au scăpat cu viaţă, dar pasagera a fost preluată într-o stare extrem de gravă şi viaţa ei continuă a fi în pericol până în prezent.
Fiind vorba de o Tesla cu sistem Autopilot, imediat după producerea accidentului au apărut presupunerile dacă nu cumva electromobilul era cu Autopilotul activat, iar accidentul ar fi fost o eroare a acestui sistem? Primele cercetări ale poliţiei de la faţa locului au relevat faptul că Tesla a traversat intersecţia la culoarea roşie a semaforului, având şi viteză excesivă, fapt care i-a făcut imediat pe adepţii Tesla să declare că Autopilotul n-ar fi admis o asemenea traversare de intersecţie şi, implicit, un asemenea accident.

Poliţia a continuat investigarea cazului şi a descoperit că şoferul din Tesla avea şi permisul de conducere suspendat. Pe parcursul anchetei, acesta a recunoscut într-un final că nu avea Autopilotul inclus şi toată responsabilitatea pentru provocarea accidentului îi aparţine lui. Acum poliţia i-a înaintat deja acuzarea de vătămare corporală gravă în raport cu pasagera sa, iar lista de capete de acuzare ar putea creşte şi mai mult în funcţie de starea acesteia.
Iar întreaga situaţie ne duce din nou la întrebarea, dacă nu cumva sistemele de condus autonom, precum Autopilot, vor ajunge a demonstra că sunt indubitabil mai sigure şi mai responsabile decât arbitrul uman? Vom ajunge oare să considerăm că Autopilotul e mai sigur în orice situaţie decât un şofer la volan? În acest caz specific, cel puţin, e cert că această Tesla, dacă ar fi avut Autopilotul conectat, n-ar fi admis traversarea intersecţiei la roşu, şi nici viteza pe care o avea înainte de intersecţie.
0
1,894
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!