BMW dezvăluie motorizările pentru noul iX: cea mai accesibilă versiune indică autonomii de peste 400 km

17 Martie 2021, 13:09
Denis Godorozea
BMW anunţă startul oficial al vânzărilor pentru noul crossover electric iX în mai multe ţări europene. Pentru etapa iniţială bavarezii au dezvăluit informaţii şi preţuri pentru două motorizări disponibile pentru electromobilul de generaţie nouă, ambele cu tracţiune integrală, chiar şi cea incipientă fiind capabilă să ruleze peste 400 km cu un singur plin al bateriilor.
BMW iX a debutat acum câteva săptămâni ca primul model construit pe noua platformă modulară dedicată electromobilelor şi tot el este primul care beneficiază de sistemul de propulsie eDrive de a cincea generaţie şi cea de-a opta generaţie a sistemului multimedia iDrive. Acum bavarezii au relatat în detalii despre motorizările ce vor fi disponibile în primele luni de vânzări — iX xDrive40 şi iX xDrive50.
Indiferent de versiunea aleasă, crossover-ul este echipat cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte. În versiunea xDrive40 motoarele oferă cumulativ 326 CP şi pot propulsa maşina până la 100 km/h în mai puţin de 6 secunde. Pentru această motorizare este prevăzută o baterie cu capacitate de 70 kWh, ce promite o autonomie de circa 400 km, calculată conform standardului WLTP. De la o sursă de curent continuu cu 150 kW electromobilul îşi poate suplini rezervele de energie în proporţie de 80% în 40 minute.
Motoarele versiunii de top xDrive50 au la activ 503 CP şi asigură un timp de acceleraţie 0-100 km/h mai scurt de 5 secunde. În acest caz maşina este echipată cu un set de baterii cu o capacitate totală de 100 kWh, ce promite autonomii de până la 600 km. Cu curent continuu această versiune poate alimenta cu până la 200 kW, respectiv are nevoie de cam tot atât timp pentru a suplini rezervele până la 80%, ca şi varianta incipientă.
Producţia de serie abia urmează să înceapă în următoarele luni, acum având loc producţia prototipurilor de pre-serie, destinate testelor finale. Livrările vor demara în toamna-iarna acestui an. În Germania SUV-ul iX xDrive40 porneşte de la 77,300 euro, pe când varianta de top costă cel puţin 98,000 euro. Preţurile nu iau în calcul, însă, şi subsidiile oferite de stat la achiziţia electromobilului, respectiv vor fi ceva mai mici pentru cumpărătorii reali.
1
923
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!