Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Cu Vantage Safety Car pe drumurile publice: Aston Martin are surprize pentru fani la revenirea în Formula 1

23 Martie 2021 - 10:33
Denis Godorozea
După 60 de ani de absenţă, Aston Martin revine în Cursa Regală începând cu acest sezon. Revenirea a fost posibilă după redenumirea echipei Racing Point, ce aparţine omului de afaceri Lawrence Stroll, ce deţine un pachet de acţiuni în cadrul constructorului britanic. Cu ocazia revenirii în Formula 1 cei de la Aston Martin au decis să-şi răsfeţe fanii cu o versiune specială pentru sportiva Vantage, numită F1 Edition.
Odată cu revenirea în Formula 1 şi lansarea noului monopost de cursă, Aston Martin a pregătit şi o serie de vehicule de siguranţă pentru circuit, pe baza Vantage şi DBX. Supercar-ul Vantage a avut nevoie de careva îmbunătăţiri pentru acces pe pista de competiţii, iar acum aceste modificări vor fi disponibile şi cumpărătorilor. Ba mai mult de atât, vehiculele de serie pot fi identice cu Safety Car-ul ce va putea fi surprins în acţiune pe circuit, cu excepţia girofarurilor şi altor dispozitive speciale de la bord, fireşte.
Seria F1 Edition va fi disponibilă atât pentru coupe, cât şi pentru decapotabila Vantage. Comparativ cu versiunile precedente, supercar-urile din noua ediţie vor dispune de sisteme de propulsie şi suspensii modificate, dar şi elemente aerodinamice noi. La nivel de suspensii se regăsesc amortizoare şi arcuri noi, iar jantele standard de 20 ţoli au cedat locul unui set nou, de 21 ţoli, cu anvelope Pirelli P Zero.
Unitatea biturbo V8 de 4.0 litri, de origine Mercedes-AMG, dezvoltă acum 535 CP şi 685 Nm, sau cu 25 CP mai mult decât anterior. Surplusul de putere şi celelalte modificări tehnice au menirea de a îmbunătăţi timpul de referinţă pe circuit, însă britanicii nu oferă careva detalii în acest sens. În schimb, Aston Martin a dezvăluit că Vantage F1 Edition coupe poate accelera până la 100 km/h în 3.6 secunde şi are o viteză maximă de 314 km/h. Decapotabila execută acelaşi exerciţiu în 3.7 secunde, fiind mai rapidă cu 0.1 secunde în raport cu interpretările precedente.
Vânzările şi livrările Aston Martin Vantage F1 Edition vor demara în luna mai a acestui an, deci după startul noului sezon Formula 1. În Europa sportivele indică un preţ de pornire de aproximativ 160 mii euro, iar britanicii nu au relatat despre tirajul planificat spre producţie.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter